DES VR1

4e klasse 3

5 maart 2022 12:30

A. Reurink

Op deze zonnige dag mogen we na een weekje niet voetballen weer lekker aan de bak. Het is nodig om de drie punten te pakken gezien de stand in de competitie. Vanaf het eerste moment is het spannend en gaat het spel op en neer. Dan valt daar de 1-0. Gerike geeft de voorzet vanaf de rechterkant en Martine heeft een voltreffer op doel, dit al in de 8e minuut. Er volgen corners voor DES en F.C. Ommen maar tot een doelpunt komt het niet.

Ondertussen worden door Ferdinand de hoekvlaggen nog even op de juiste plek gezet, wel zo handig bij het vlaggen en de corners. Dan komt DES op 1-1 met een mooi, hard schot. Ondanks de gelijkmaker blijft F.C. Ommen toch lekker tikken, Loïs tikt met Evi, waarna ze de bal geeft op een vrijstaande Martine, waarna ze vervolgens de bal geeft aan Gerike die de bal in het doel weet te werken, 2-1 na 20 minuten spelen. Na een half uur wordt Pauline gewisseld voor Soe-Tjoe.

Na 35 minuten spelen wordt de wedstrijd even stil gelegd omdat de keepster van DES haar duim uit de kom/gebroken heeft en wordt er een drinkpauze ingelast. De keepster wordt gewisseld en na een korte onderbreking kunnen we weer verder voetballen. DES krijgt een vrije trap en probeert het in één keer, maar Sanne is scherp en voorkomt de gelijkmaker. Evi wordt gewisseld voor Roos, daarna wordt er gefloten voor de rust.

Na de rust gaat het spel weer op en neer, maar het is toch Ommen die weet te scoren. Martine geeft de bal op Roos en die weet de bal binnen te schuiven, 3-1. Na zeventig minuten spelen komt Lotte erin voor Lynn en in de 75e minuut komen Evi en Judith het veld in voor Sharon en Loïs. Dan komt er een goede assist van Roos waarbij Martine de bal oppakt van buiten de zestien en schiet op doel, goal, 4-1.

Het verzet van DES is definitief gebroken. Lotte krijgt de bal en schiet, de keeper kan maar half redden, waardoor Emma de bal op kan pikken en de bal tegen het dak van het doel kan werken, 5-1. Dan ook nog een goal vanuit een corner. Martine neemt de corner en Roos kan de bal binnen schieten, 6-1.

Dan komt er ook nog een zevende doelpunt, van Roos. Roos krijgt de bal en schiet vanaf de linkerkant buiten de zestien de bal met een prachtige curve langs de keeper. Dan is de eindstand bereikt en is het 7-1 voor F.C. Ommen geworden en zijn de drie punten gepakt. Op naar volgende week waar we hopelijk de drie punten vanuit Dedemsvaart mee naar huis kunnen nemen.