... (schot)

6e klasse 47

12 maart 2022 14:30

L. Zandman

Vandaag was de wedstrijd tegen Dedemsvaart. Na de eerdere uitwedstrijd die was geëindigd in 8-2 voor Dedemsvaart was het nu weer aan ons om op het hoofdveld te gaan presteren. Met veel aanmeldingen was het dan ook tijd om om half 3 de wedstrijd te gaan beginnen. Helaas was Joury deze week geblesseerd, de man van de 35 assistenten van vorig seizoen Den Ham 1 wordt dus gemist.

Er stonden weer 11 man op het veld; dit was bepaald door Wouter. Tom was ondertussen teruggekeerd in het doel waardoor Nico op de rechtsmid positie begon in plaats van op het doel. John heeft de hele week stellingen gebouwd en besloot daarom te gaan fluiten; met/zonder kaarten. Deze lagen op de bank en indien nodig kwam Otto deze brengen.

Ommen gaat goed van start in deze wedstrijd en legt de druk er goed op. Nou moet ik ook zeggen alles wat mis kon gaan bij Dedemsvaart ging ook daadwerkelijk mis. Bijvoorbeeld een 5 tegen 4 kans voor Dedemsvaart die ze rustig uit hadden kunnen spelen wordt halverwege de middellijn keihard richting een woonwijk geschoten.
Maar Ommen heeft duidelijk de betere kansen en het betere spel; met een as van Patrick, Nico en Mark. Dezelfde Patrick krijgt de bal vlak voor het doel en gaat met een kapbeweging voorbij de verdediger. Helaas gaat de bal er net niet in na zijn schot. Nico probeert het in minuut 15 van afstand en de bal klapt uiteen op de handen van de keeper. Hierna komt de bal voor Tom terecht na een doorgeschoten bal van Dedemsvaart, hij werkt deze goed weg.
Nico passt de bal op Hendry die met een goede actie voorbij de verdediger komt en de bal in de rechterhoek van het doel schiet. 1-0.
Kort hierna komt Dedemsvaart er goed uit; Tom komt daarentegen ook goed uit en verkleint het doel. De bal wordt centimeters naast geschoten.
Nico probeert het in minuut 25 met een volley; Mark pakt enkele minuten later de bal op en schiet deze via via naar Hendry. Deze maakt nogmaals een goede actie en schiet deze in exact dezelfde hoek als zijn eerste doelpunt.
Daniël probeert het met een schot, maar deze mislukt; met een gelukje komt deze bij Nico uit en gaat er via de rebound in.
Onze centrale verdediger Frank komt door en schiet van afstand, maar de bal gaat nipt over.
Na een handsbal door een speler van Dedemsvaart wordt de bal op de stip gelegd; Hendry gaat achter de bal staan voor zijn hattrick. Maar nu heb ik al een aantal penalty's gezien. Dit was de ergste, langzaamaan stapt Hendry op de bal af om een Panenka te doen. De keeper blijft zoals verwacht gewoon staan en de bal wordt nadat Hendry ziet dat de keeper blijft staan zachtjes in de linkerhoek geschoten. Natuurlijk wordt deze tegengehouden.
Uit frustratie probeert hij het later via een afstandsschot; mooi schot, maar ook deze wordt tegengehouden door de keeper. Hierna redt Tom op een lange bal van Dedemsvaart. Kort voor de rust passt Daniël de bal op Mark die hem netjes in de hoek schiet van het doel wat de ruststand brengt op 4-0 voor Ommen.

Thee was goed en weer niet aanwezig.

De tweede helft werden er de nodige wissels ingezet; kort na rust komt Dedemsvaart door en schieten ze met een gelukje de bal in de rechterhoek net voorbij Tom waardoor de spanning onnodig terug komt. De stabiele as bestaat echter nog steeds. De nodige keren komt Ommen eruit door diepe ballen op Daniël, deze gaan er helaas net niet in.
Kort daarna wordt de bal diepgegeven op Otto en wordt er een moordaanslag gepleegd op zijn enkels. Scherpe John ziet dat onmiddellijk en fluit daarom voor de tweede penalty van de dag. Gelukkig is Hendry al gewisseld en mag Daniël aanleggen. Hij doet geen halve panenka, maar schiet hem in de linkerhoek van het doel.
Hierdoor is de marge weer 4 voor het team van Ommen; na een doorbraak van Dedemsvaart wordt er ook aan onze kant een kleine overtreding gemaakt. Na aanwijzigingen van beide spelers en wijzend op het polletje gras wat 3 cm was verplaatst wordt er een strafschop gegeven aan Dedemsvaart. Ook deze wordt er strak ingeschoten.
Mark en Daniël komen namens Ommen nog een aantal keren door richting het doel van Dedemsvaart, maar de bal wil er op het moment niet meer in. Aan de andere kant nog wel een keer waardoor de eindstand wordt bepaald op 5-3.

Het was een goede wedstrijd en eindelijk wordt er weer eens een keer gewonnen. Wraak genomen voor de uitwedstrijd. Persoonlijk zou ik bij deze wedstrijd Nico man van de wedstrijd noemen vanwege het samen met Patrick beheersen van het middenveld in de eerste helft.
John heeft ook goed gefloten al was Dedemsvaart het daar niet helemaal mee eens.