Haersterveerweg 2
8034PK
ZWOLLE
tel. 038-4533086

Zaterdag 5 februari mocht FC Ommen optreden tegen Holtenbroek Tuinders Combinatie, beter bekend als HTC. De mannen van Wiljan moesten om 09:45 aanwezig zijn. In een korte bespreking werd de opstelling bekend gemaakt. De jongens pakten nog een broodje en een lekkere kop koffie voordat ze in de auto sprongen naar Zwolle.

Om 11:30 begon de aftrap. Na ongeveer 2 minuten in het spel weet mol junior een prachtige assist van schoenmaker junior te verzilver tot een 0-1 voorsprong. Hierna bleef het vrij rustig tot de 16e minuut. ScheidsSönner legde de bal op de 11 meter omdat de rechtsback van Ommen nog even lief wilde knuffelen met zijn directe tegenstander. Hierdoor scoorde HTC een doelpunt en was de stand 1-1.

De wedstrijd zette zich voort in een onrustige pot. Veel lange ballen waardoor we niet aan voetballen toe kwamen. Op het middenveld werden veel duels verloren. Hierdoor kwam een steekpass van HTC recht door het midden met een eindbestemming bij de spits van HTC. Deze spits schoot de bal rustig in het net. Toen was het 2-1 en met deze stand gingen we de rust in.

In de 2e helft bleef de chaos redelijk aanwezig. Na 15 minuten werd het tijd voor 2 nieuwe krachten in het veld. Het spel werd iets beter. We kregen meer kansen dan HTC en we begonnen steeds meer te voetballen. Helaas eindigde dit niet in succes. HTC drukte de deksel op de neus bij de ommenaren door de 3-1 net voor het fluitsignaal te maken. Het eindresultaat van deze wedstrijd werd dus een 3-1 verlies.

Dank aan de gastspelers en grensrechter schoenmaker senior.

en weer door:

Zaterdag 12 februari stond er een oefenpotje tegen Mariënberg op de dagplanning. De mannen vanWiljan konden zich om 10:45 melden in de kantine van FC Ommen. Na een bespreking verzamelen de mannen hun spullen om vervolgens in de auto te stappen en naar Mariënberg te gaan.

Om 12:30 begon de wedstrijd. De spelers hadden goed geluisterd naar de opdracht die ze meekregen van Wiljan. Er waren goede combinaties en er werd gebruik gemaakt van een mooie opbouw. Na de eerste 20 minuten hoorde we al 3-0 voor te staan, maar FC Ommen maakte de kansen helaas niet af. De laatste 20 minuten van de eerste helft werd het tempo verzwakt met gevolg tot een paar kleine foutjes. Gelukkig kon FC Ommen met 0-0 de rust bereiken.

In de rust werden de mannen opnieuw gemotiveerd om het tempo weer op te schroeven. Na een bakje ranja en een motivatie speech gingen de mannen met volle moed het veld weer op.

Na een kwartier in de 2e helft begon er actie in het spel te komen. Stein werd diep gestuurd door Jozef. Vervolgens legde Stein de bal af op Stefan. Stefan kon de bal met gemak in een leeg goal schieten. Het was eindelijk 0-1. Na dit prachtige moment werd de wedstrijd een stukje lelijker. Er ontstond een overvloed aan overtredingen. Gelukkig zorgde dit niet voor tegendoelpunten. De laatste 10 minuten gooit Jozef de wedstrijd op slot door de 0-2 te maken. Hierdoor kon FC Ommen de wedstrijd rustig uitspelen. De wedstrijd eindigde in een 0-2 winst.

Dank aan de gastspelers die deze wedstrijd wilde meespelen.

Zaterdag 19 februari mogen de mannen van FC Ommen zich klaarmaken voor de competitie. Ze zullen om 14:45spelen tegen ZAC, gelegen in Zwolle. Tot dan.