6 november 2021 14:30

H. Bakker

Onbekend

Alle foto's op gruble.smugmug.com
Sportpark Westbroek, veld 2 - De tegenstander van vandaag was DVS’33 vrouwen 1 uit Ermelo. Een club die net als FC Ommen is ontstaan na een fusie tussen de Ermelose voetbalclubs EFC en Ajax. Voor vrouwen 1 was dit geen onbekende tegenstander. De wedstrijd op 11 november 2017 kunnen de dames van FC Ommen zich nog wel memoreren. Aangekomen op het sportpark van Ermelo kwamen de dames van (toen nog OZC) erachter dat de shirtjestas in het tassenrek in Ommen was blijven vertoeven. Gevolg? Spelen in de reserveshirts van Ermelo in maatje XL. Daarnaast ook nog met een 0-4 nederlaag het veld afdruipen, een nederlaag die tevens was gefilmd en geüpload op Youtube. Gevolg? Beelden van een gigantische flater van Ommen die door de kantine en verder werden verspreid. Kortom, een regelrechte off-day. Tijd voor revanche!

Om half 3 werd er onder leiding van arbiter H. Bakker afgetrapt tegen de geel-zwarten van Ermelo. In een aftastende openingsfase mistte Ommen de strijd die tegen Ede wel werd geleverd en was het ietwat slordig om een bres te slaan in de verdedigende stelling van Ermelo. Echter werden er wel kansen gecreëerd, maar Ommen was nog niet scherp genoeg om deze kansen ook te benutten. Balletje op de lat, de paal, klutsvoetbal in de zestien van Ermelo en Martine die nog een keer 1 op 1 op de keeper van Ermelo afging. Zweers raakte geblesseerd in het duel met de doelvrouw en werd gewisseld voor Silke. Niet veel later vond H.Bakker het welletjes en floot af voor de rust. Voor publiek een mooie gelegenheid om een warme kop thee te halen, want de temperatuur was zoals we die gewend zijn in november. Fris. Voor Ommen tijd om de koppen bij elkaar te steken, want er moet meer vuur geleverd worden in de tweede helft.

Na wat tactische tips van trainers Buitenhuis en Tip ging de tweede helft van start. Sacha kwam in de ploeg voor Marit op de linkervleugel. Silke werd een linie teruggezet en de boodschap was duidelijk: meer gif. Ommen was nog bezig met het verwerken van deze boodschap en zo kwam Ermelo gelijk na de aftrap op een 0-1 voorsprong. Iedereen weer wakker, nu gaat Ommen toeslaan. Er werd goed druk gezet, duels werden gewonnen en niet onbelangrijk, er werden kansen gecreëerd. In de 71eminuut gaf Roos een fantastische bal op Liset. De Speedy Gonzales sjeesde naar het doel van Ermelo en schoot de 1-1 binnen!

Het vertrouwen werd groter en zo schoot Sacha op aangeven van Luna vijf minuten na de gelijkmaker de 2-1 binnen. Revanche! Het bleef spannend, want ook Ermelo wist in de zestien van Ommen te komen. Tot echt grote kansen wist de ploeg niet te komen. Aan het volume van de stemverheffing van de trainer van DVS te horen, was hij niet erg tevreden over hoe zijn ploeg omging met deze kansen. Ommen bleef druk zetten en was op zoek naar meer. In de 80steminuut wist Luna tot een schot’je’ te komen, de bal werd niet lekker geraakt en kwam weer terecht in de zestien waar Inez stond. Ze nam aan en schoot de 3-1 binnen in het rechterhoekje. Revanche!

Na 90 minuten op de klok floot H.Bakker af en was het tijd om de overwinning te vieren. Ommen had het moeilijk, maar wijsheid op een tegeltje: “Moeilijk betekent niet onmogelijk. Het betekent dat je hard moet werken.” En dat heeft Ommen in de tweede helft gedaan. Door de overwinning staat vrouwen 1 nu op een vierde plek in de tweede klasse C.

Volgende week is FC Ommen vrouwen 1 vrij, het beker/inhaal programma staat dan gepland. Zaterdag 20 november spelen de vrouwen weer thuis om half 3 tegen de nummer 7, Bergentheim. Graag tot ziens!