60'

3e klasse E

5 maart 2022 12:30

J.H. Luiken

Zaterdag 5 maart, tijd voor de degradatiekraker tegen de heren uit Kampen. Aan het weer zal het niet liggen dus het is hopen dat de mooiweervoetballers van het 3e er iets moois van maken. Met een wat afwachtende speelstijl wordt er afgetrapt. Al gauw is te zien dat we beter kunnen voetballen dan de tegenstander. De omzetting van tactiek naar druk zetten werpt al gauw zijn vruchten. Er volgen een aantal grote kansen maar de 1-0 blijft nog uit. In minuut 31 breekt Jozef, onze nieuwe aanwinst vanuit Slowakije, dan de ban. Na aan goede actie prikt hij met de punt van zijn schoen de 1-0 binnen. Dit is dan ook de ruststand.

In de tweede helft begint FC Ommen ijzersterk. Het is na een snelle omschakeling wederom Jozef die met een goede steekbal Sydney in stelling brengt. De 2-0 is een feit. Dan wordt de tegenstander een stuk agressiever. Er volgen veel overtredingen en er vallen zelfs een paar gele kaarten. De corners van de tegenstander worden ook steeds gevaarlijker.

In de 60e minuut komt Kampen dan ook terug in de wedstrijd door een gevaarlijke corner. Via de kluts wordt de bal ongelukkig in eigen doel gewerkt. Dan is het een kwestie van tegenhouden het laatste half uur. De FC Ommen houdt stand en de broodnodige 3 punten blijven in Ommen. Tijd voor een goede kantinesessie in de zon. Eindstand 2-1