Kon. Julianalaan 8
7711KK
NIEUWLEUSEN
tel. 0529-482749

Na een zure uitnederlaag tegen concurrent ASC, een remisepartij tegen datzelfde ASC en een verrassend besluit van de KNVB om de eerste wedstrijd te schrappen, doet het reserve elftal van FC Ommen nog steeds mee om de ereplaatsen. De verschillen zijn klein in de 2e klasse en meerdere clubs strijden om de felbegeerde titel. Door het uiteenlopende aantal gespeelde wedstrijden is de stand aflezen een ingewikkeld wiskundig vraagstuk geworden, maar kort gezegd komt het erop neer dat de Ommenaren er nog steeds uitstekend voorstaan. Vandaag moesten de mannen van trainer Frankfort het opnemen tegen de nummer drie, Nieuwleusen SV. Een overwinning was essentieel, in de wetenschap dat directe concurrenten het ook tegen elkaar opnamen. Met de volgende opstelling werd er gestart:

Senna
Wesley – AJ – David – Yannick
Noah – Floris (.50 Julian) – Tom (.70 Jorian)
Jelmar (.78 Daniël) – Niel (.75 Rick) – Wilmer

Om klokslag 12 uur werd er op een bedenkelijk hoofdveld afgetrapt en het waren de Ommenaren die meteen lieten zien dat ze bij de pinken waren. Uit de eerste en de beste aanval kwam de bal bij Niel terecht, die zijn befaamde sleep maar weer eens uit de hoge hoed toverde. Hij wist de mee opgekomen Floris in stelling te brengen, die van dichtbij kon binnenwerken. Na 3 minuten hadden De Zwarte Parels hun felbegeerde voorsprong al te pakken. Hierna was de wedstrijd meer in balans en waren het beide teams die hun kansen kregen. Zo haalde AJ knap een bal van de lijn, terwijl het dezelfde AJ was die aan de andere kant een grote mogelijkheid kreeg. Hij zag zijn kopbal knap gekeerd worden door de doelman. Vlak voor rust kreeg Ommen de uitgelezen mogelijkheid om de voorsprong uit te breiden, toen Niel werd neergelegd na een goede vooractie van Wilmer. Niel nam zijn verantwoordelijkheid, maar hij zag zijn inzet gekeerd worden door de doelverdediger. En dus werd er met ‘slechts’ een 0-1 voorsprong thee gedronken.

In het tweede bedrijf ontvouwde zich een waar voetbalgevecht, waarbij beide teams sterk aan elkaar gewaagd waren. De eerste minuten zette Ommen de thuisploeg onder druk, maar juist Nieuwleusen kwam langszij. Een corner kon zo ingeknikt worden en dus was het 1-1. Ommen wankelde even en had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. Dat kwam ook door de vele blessures en de daarmee gepaarde wissels. In de 75e minuut kreeg de ingevallen Rick nog een mooie kans, maar hij schoof de bal voorlangs. Vlak voor tijd had ook Nieuwleusen de overwinning nog kunnen kapen, ware het niet dat de uitstekend keepende Senna een katachtige redding in huis had. En dus moesten beide teams zich tevreden stellen met een punt.

Na afloop van de wedstrijd bleek dat diverse directe concurrenten ook nu weer puntverlies leden. Dat betekent dat Ommen nog steeds alle zicht heeft op het eremetaal. Daarvoor moet volgende week wel eerst afgerekend worden met Hardenberg ’85. Om 12:45 wordt er op Sportpark Baalderveld afgetrapt.