76'

2e klasse C

28 mei 2022 14:30

H. Bakker

Afgelopen zaterdag stond de streekderby tegen ASC op het programma. Dit keer onder leiding van onze oude vertrouwde referee Hans(ie) Bakker. Het is altijd iemands vader. Hans(ie) had geen kind aan (wel in) de wedstrijd, want vrouwen 1 blies ASC met 10-0 van veld 2 af.

De Ommenaren schoten uit de startblokken en kwamen in de tweede minuut al op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van asc. Daarna begon er een doelpuntenreeks en wist Ommen het publiek te voorzien van voetbal om door een ringetje te halen. De 2-0 viel dan ook door uitgekiend positiespel, spitsen zoeken, afleggen en boem! Onze Luna met haar gouden rechterbeen(tje) wist het net te vinden. Dit keer geen gele kaart in de statistieken, maar een goal. Drie minuten later kreeg Ommen een corner en ging Martine achter de bal staan. Net als vorige week stond Inez daar vrij en kon zo de 3-0 binnen tikken. Hansie mocht weer naar de middenstip wijzen. Met amper een kwartier gespeeld te hebben kon dit wel eens een sensationele streekderby worden op sportpark Westbroek.

De 4-0 viel dan ook niet veel later. Martine was langs haar tegenstandster en wist Inez te vinden in de zestien. Bal aannemen, draaien, schieten en zo kon Hansie weer zijn favoriete beweging richting de middenstip maken. Het hek was van de dam en de Dalfsenaren moesten steeds meer gaan vrezen voor een monsteruitslag. In de 34eminuut maakte Silke haar eerste doelpunt van het seizoen.

Ze had haar eerste goal liever als een juweeltje gezien, maar hey ook lelijke doelpunten tellen mee in de statistieken van Koen! 5-0 met nog tien minuten te gaan voor rust. Ommen kende geen genade en bleef maar gaan om richting een monsterzege te komen. Vlak voor rust viel dan ook nog de 6-0. Dit keer kon Martine de bal binnentikken. Met precies 44 minuten op de klok vond H.Bakker het mooi geweest, hij zou wel een lamme arm hebben van het wijzen naar de middenstip. Tijd voor ranja en een peptalk?

De equipe van Ommen besloot om maar liefst vijf keer te gaan wisselen. Zelfs Passie werd eraf gehaald en mocht even bijkomen van haar zware taak deze zaterdagmiddag. Ommen zette de lijn door waarmee ze ook voor rust afsloot en domineerde Dalfsen op alle fronten. In de 60steminuut kreeg Silke een herkansing om nu wel een juweel van een doelpunt te maken én dat deed ze. Een prachtig afstandsschot vloog over de keeper van asc heen. 7-0 op het scorebord. Ook supporters die bij heren 1 aan het kijken waren, kregen er lucht van dat er op veld 2 een monsterzege in aantocht was en een aantal nam even een kijkje. Zij werden niet teleurgesteld en konden weer smullen van een doelpunt aan Ommerse kant, dit keer was het Tanja die de bal op de slof kreeg en zo de score uitbreidde.

Met nog ongeveer een kwartier te gaan banjerde Ommen door op weg naar de dubbele cijfers (ook op de bankrekening bij winst ;) ). Met een schot van afstand wist Roos de 9-0 te maken en nu kwamen die dubbele cijfers toch wel heel erg dichtbij. In de laatste minuut had Luna van der Staay, van der Staay het vizier nog op scherp staan en wist Ommen te belonen met een 10-0 overwinning.

Feestvreugde, want vrouwen 1 is periodekampioen!! In de kleedkamer had iedereen wel zin in iets zoers (dialect voor zuur). Gelukkig was daar slijterij Dionne die een fles SOURZ opentrok om de monsterzege én de periode even flink te vieren.

Aankomende zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd op het programma. Vrouwen 1 mag afreizen naar Ermelo om het daar op te nemen tegen de nummer 5 van de tweede klasse C.