Be Quick '28 VR3

2e klasse C

19 februari 2022 14:30

H. Bakker

Sportpark Westbroek- Daar zijn we weer. Eindelijk! Hopelijk heeft iedereen fijne kerstdagen gehad en allemaal nog de beste wensen. De laatste wedstrijd van vr1 werd gespeeld op 4 december met een overwinning op Bergentheim. Vandaag stond Be Quick op het programma. Het was vrijdag nog wat discutabel of er überhaupt gespeeld kon worden i.v.m. storm Eunice. Gelukkig was deze (Be) quick weer over. Tijd voor een Ommerse storm.

Om half 3 werd er afgetrapt onder leiding van onze oude vertrouwde scheids, H.Bakker. ‘Be quick and sharp today.’ Ommen had wat wisselingen in de opstelling i.v.m. vakanties en blessures. Zo stond Sanne op goal en was Leonie een linie naar achter gezakt. Ommen startte de wedstrijd goed en zo werd de eerste goal al in de 8steminuut gemaakt. Na een piekfijne voorzet van Liset wist Martine gecontroleerd met rechts binnen te tikken.

Ook Be Quik zocht de laatste linie van Ommen op. Er werd veel gewisseld van positie op het middenveld en de snelle buitenspelers kwamen tot gevaarlijke kansen. Be Quik wist deze kansen echter niet af te maken. Ommen kreeg nog een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen, Inez schoot op de lat en een goal werd afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase van de eerste helft was het wel raak. Ommen was goed aan het tikken waarbij de ballen van achteruit blindelings op de buitenkanten werden afgeleverd. Martine werd bereikt na een mooie aanval en gaf de bal op Tanja. 2-0!

In de tweede helft had Ommen het lastiger. Er werden minder kansen gecreëerd en de kansen dìe kwamen resulteerden niet in een doelpunt. Be Quick rook dat er wat te halen viel en in de 68eminuut viel dan ook de 2-1. De minuten die volgden waren dan ook erg spannend. De bal ging over en weer en beide ploegen kregen ‘kleine’ kansjes. Nagels bijten en ijsberen, een korte samenvatting van de laatste minuten. H. Bakker, fluit maar quick af!

Voordat ook de nagelriemen werden meegenomen floot Bakker voor het einde van de wedstrijd. Opluchting en blijdschap, want de drie punten bleven in Ommen. Beide ploegen hadden flinke energie gelegd in het duel. Nu quick douchen en richting de kantine voor de passoa’s.

P.S. Koen, bedankt voor de bitterballen!

Door de overwinning op Be Quick, klimt Ommen naar een derde plek in de 2eklasse C. Volgende week staat er een oefenwedstrijd op het programma om 12;00 in Nijverdal tegen De Zweef.