Landsheerlaan 42 -44
8016KH
ZWOLLE
tel. 038-4601252

Op een vroege zaterdagmorgen mocht FCO al om 9:15 vertrekken richting sportpark Jo van Marle in Zwolle. Er moest namelijk om stipt 11:00 al afgetrapt worden tegen ZAC. 9:15 vertrekken is voor de meesten van FCO al een paar jaar geleden. Voor de categorie 25+ al heel wat jaren geleden. De thuiswedstrijd tegen zac was geen zac aan en resulteerde in een 1-1 gelijkspel. FCO had vandaag dus wat recht te zetten.

Op een kindertijd werd er afgetrapt en dit was ook te zien aan het intro van de scheids: “Dames zijn jullie er klaar voor? 3, 2, 1 beginnen!”. Hopelijk krijgen we na de wedstrijd nog een zacje snoep of zacje chips mee naar huis. Nu over naar de wedstrijd, want dit was wel een hele bijzondere pot. De hamvraag luidt vandaag: Hoe kan het dat Ommen zeven keer scoort en de wedstrijd eindigt in een 3-3 gelijkspel?

In de eerste helft had FCO het overwicht op het veld. Het was soms ietwat slordig in de passing en acties werden net niet doorgezet waardoor FCO moest omschakelen. Er stond een straf windje en hier maakte zac dan ook slim gebruik van. Een corner dwaalde af richting de zestien van Ommen waar een speelster van zac de bal goed op de slof raakte. 1-0. Ommen voelde dat er wat te halen viel vandaag en was veel te vinden op de helft van zac. Rond de 25steminuut werd Tanja via een bal van achteruit bereikt. Ze holde richting de achterlijn, probeerde de verdedigsters van zac te slim af te zijn en schoot raak! Helaas stond de grens met de vlag omhoog. Of dit ook echt buitenspel was is nogal discutabel. Enfin, koppen bij elkaar en door.

Nog geen 2 minuten later was Ommen weer te vinden in de buurt van het doel van zac. Er werd een voorzet op Martine gegeven en zij knikte binnen. 1-1! Helaas ging het feest weer niet door, want de grens van zac had de vlag weer omhoog. Wat Ommen betreft mag die grens de zac krijgen. Onder normale omstandigheden was de stand nu 1-3, maar we gingen de rust in met een 1-0 achterstand. Ommen moet nu niet de vlag strijken, want er staan nog 45 minuten op de klok om de wedstrijd te winnen. De tweede helft ging van start en dat begon wat rommelig aan de kant van Ommen. Over en weer waren er kansen, maar deze werden niet benut. Intussen was Robin er aan de linkerflank ingekomen. Ze was gelijk gevaarlijk met haar actie en werd in de zestien onderuitgehaald. De scheids kon er niet onderuit om nu toch echt te fluiten voor een penalty en dit deed hij gelukkig ook. Martine stond al klaar om de goal voor haar rekening te nemen en maakte dit dan ook netjes af. 1-1.

Rond de 60steminuut kwam Ommen er via een mooie opbouw uit. Tanja werd bereikt, liep richting de goal en scoorde. Helaas stond de grens weer met de vlag omhoog en ging de scheids er weer in mee. Volgens mij was het vandaag een wedstrijdje wie het langst de arm in de lucht kon houden. De grens heeft dat wel gewonnen dacht ik zo. Zacje snoep voor jou. Bij Ommen werd de frustratie alleen maar erger. Drie afgekeurde goals in één wedstrijd. Peter R. de Vries had hier wel wat over te zeggen: ‘Als iets één keer gebeurt, is het een incident. Als het in korte tijd twee keer plaatsvindt, is dat heel toevallig. Als het drie keer gebeurt, is er sprake van een patroon. En als een vierde geval bijna identiek is dan is dat ronduit verdacht.’ We zijn inmiddels bij punt 3 aangekomen, het patroon. Ohja, intussen had zac er ook alweer twee doelpunten in liggen en had Martine ook nog een keer gescoord. 3-2 dus

Rond de 75eminuut was Robin weer richting de zestien gehold. Ze gaf de bal op Inez, Inez omzeilde de verdedigster van zac en stond 1 op 1 met de keeper. Goal! De vlag ging natuurlijk weer omhoog en zo werd ook de vierde goal afgekeurd. Ronduit verdacht dus. Ik weet niet wat de vrouwen van zac de scheids hebben beloofd, maar dat zou wel iets anders zijn dan een zacje snoep. In de allerlaatste minuut wist Tanja de stand nog op 3-3 te zetten en zo ging FCO met 1 punt terug naar Ommen.

Volgende week speelt vrouwen 1 om 12:15 uit tegen DTS’35 uit Ede. Tot ziens!