Vrouwen 1 knokt zich naar een overwinning én behoudt derde plek

1'

2e klasse C

26 maart 2022 14:30

G.H. Heuver

Sportpark Westbroek – Een paar dagen na de overwinning op ASC’62 stond er vandaag weer een wedstrijd op het programma tegen HHC. Vrouwen 1 kon vandaag zorgen voor 9 punten in zeven dagen tijd! Om misverstanden te voorkomen, kwamen de meesten déze mooie zaterdag op de tweewieler aan op Westbroek.  Zo konden de blikjes passoa die vorige week na de bus blamage bleven liggen vandaag toch nog soldaat gemaakt worden.

HHC staat met 10 wedstrijden en 22 punten op een 4deplek. Ommen staat met 11 wedstrijden en 23 punten op een 3deplek. Een belangrijke pot vandaag dus waarbij er wordt gestreden om plek 3 in de tweede klasse C.

Om stipt half 3 floot referee G.H. Heuver voor de aftrap van de Vechtdal klassieker. Ommen begon scherp aan de wedstrijd en zette de verdediging vanaf minuut 1 onder druk. In de derde minuut wist Inez de bal van de centrale verdediger te onderscheppen en Martine in de zestien te bereiken. Net voordat ze wilde schieten, maaide een speelster van HHC haar onderuit. Door deze onbenullige ingreep wees Heuver al in de openingsfase van de wedstrijd naar de stip. Naast een penal werd de overtreding ook nog bestraft met de kleur geel.

Gelukkig had Martine geen schade aan de ledematen en stond ze klaar om Ommen op een vroege voorsprong te zetten. De penal werd keurig en zakelijk afgemaakt en zo stond er al binnen 5 minuten een 1-0 op het scorebord. In de minuten die volgden kwam Ommen lastig tot kansen en was HHC voornamelijk aan de bal. Er werd wat geschoven in de opstelling waardoor Ommen via Leonie, Carin, Roos en Linda iets makkelijker kon opbouwen. Ommen kwam hierdoor wat meer aan de bal en wist via het middenveld Robin aan de linkerflank te bereiken. Echt gevaarlijke kansen kwamen er niet.

In de tweede helft werd de wedstrijd fysieker. Hier en daar werden de shirtjes wat strakker getrokken, de achillespezen gevonden én slidings op de enkels gemaakt. Bij beide kanten werd er geknokt als leeuwinnen waardoor Heuver soms genoodzaakt was om weer naar het borstzakje te grijpen. Al met al resulteerde dit tot vijf gele kaarten, maar er was maar één iemand die deze zaterdagmiddag het einde van de wedstrijd niet haalde. Onze fotograaf Gruble mocht zijn stoeltje en lens weer inpakken en werd vriendelijk verzocht om veld 1 te verlaten. Heuver als u dit leest, uw haar zat best leuk!

Enfin, gruble eraf en door met de wedstrijd. HHC was op weg richting het doel van Pascal en wist in de zestien tot een kans te komen. Ommen sprong met man en macht voor de bal en de speelsters van hhc om een schot op goal te voorkomen. In de kluts kwam de bal terecht op de arm van een verdedigster van Ommen waardoor HHC het nu van 11 meter mocht proberen.

Penaltykiller Pascal had vorige week tegen ZVV al laten zien hoe je een penalty moet stoppen en ook vandaag wist ze de gelijkmaker te voorkomen! Belangrijk moment, want zo bleef op Ommen op een 1-0 voorsprong staan. De rest van de wedstrijd waren de kansen schaars en werd het voornamelijk knokken om de overwinning over de streep te trekken. Ommen was feller in de duels en werkte hard om HHC niet aan de bal te laten komen. De tank was aardig leeg, maar tot aan het laatste fluitsignaal van Heuver werd de volle 100% gegeven. De feestvreugde barstte dan ook weer los toen het eindsignaal klonk. 3 punten!

9 punten in één week. Mooi statistieken die vrouwen 1 volgende week weer kan uitbreiden op sportpark Moscou in Bergentheim. Om half 3 wordt er afgetrapt tegen de nummer 5.