Sportlaan 2
7732AB
OMMEN
tel. 0529-452800

Het is een prachtige zaterdag middag en FC Ommen O19-1 speelt thuis tegen Heino en hebben wat goed te maken van vorige week met een slordige start van de competitie.

Beide teams beginnen redelijk sterk maar FC Ommen lijkt de overhand te hebben met meer kansen en meer balbezit. Zoals gewoonlijk speelt Ommen veel via de rechterkant maar er wordt naarmate de eerste helft meer gekanteld naar de linkerkant wat blijkt te helpen in de 38e minuut, FC Ommen scoort en staat 1-0 voor. Verder in de eerste helft gebeurt er niet heel veel spannends en beide teams gaan de rust in met Ommen in het voordeel met 1-0.

In de rust blijkt Heino een redelijke oppepper gekregen te hebben ze zijn vol in de aanval en schieten 2x op de lat, daar komt Ommen goed weg. Na deze 2 grote kansen lijkt Ommen steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen en scoort dan ook de 2-0 uit een prachtige voorzet zoals je ze ook op de training ziet. Beide teams gaan voor een poosje redelijk gelijk op maar dan uit een voorzet van Heino kopt een van de spelers van Heino toch net de bal in het doel van Ommen, de stand is 2-1. Ommen merkt dat ze er snel een einde aan moeten maken voordat Heino zich herpakt, dit doet Ommen dan ook door in de 71e minuut de voorsprong te vergroten naar 3-1 vanuit een prachtige vrije trap net buiten de 16 meter. Ommen ziet dat dit een grote tegenslag is voor Heino en gaat daarom volop door waardoor de 4-1 snel valt 6 minuten later. Eigenlijk lijkt de wedstrijd al gewonnen door Ommen aangezien we in de slotfase van de 2e helft zitten en er een doelpunten verschil van 3 is in het voordeel van Ommen in de 78e minuut. Maar om nog de spijker voor de laatste keer op de kop te slaan scoort Ommen 2 minuten na de 4-1 nog even de 5-1 in de 80e minuut. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd hebben beide teams het wel gezien en gebeurt er niet zo veel spannends meer.

De eindstand tussen FC Ommen en Heino is 5-1, een goeie correctie van de slordige start van vorige week tegen TVC. Laten we hopen dat dit spel erin blijft!