Divisie 4 H

21 mei 2022 12:30

A.G.M. Kreileman

FC Ommen - RKSV NEO

De spelers van NEO uit Borne zijn al vroeg aanwezig. De teammanager komt met twee kratjes met beugels aan zetten. "Kunnen jullie deze ook koel zetten? De boodschap is duidelijk, zij komen het kampioenschap op halen in Ommen.

Wij kunnen theoretisch ook nog kampioen worden maar ook nog degraderen.

De thuis wedstrijd werd door de degradant uit de 3e Divisie gewonnen. Nieuwe ronde nieuwe kansen.

De omstandigheden zijn goed. Zonnetje, beetje wind en droog. Veel supporters, vrienden en familie van beide partijen langs de lijn. Zelfs de scheidrechter heeft publiek uit Zeist meegebracht. Hij wil ook promoveren.

FC Ommen begint in de volgende opstelling

Bjorn

Daan, Mathijs, Thomas, Wisse

Balazs, Milan, Jorn

Cas, Sem, Tim

Wissels: Sempie, Number17, Wesley en Yasar

We missen Rens want die moet voor 'de prijzen' spelen in Klazienaveen of all places.

1e helft

FC Ommen begint met veel inzet en goede druk op de tegenstander aan de wedstrijd. We hebben het betere van het spel maar creëren geen kansen.

10 minuten na het begin van de wedstrijd komt Yves Herskamp Jorn, die terug komt van een  blessure, opeisen voor het 1e. Vreemde actie 😡om het mild uit te drukken.  Dit had communicatief wel beter gekund. Op donderdag avond is toch duidelijk wie bij 1e, 2e en JO19-1 speelt.

We wisselen Jorn voor Yasar.

NEO zet druk via onze linkerkant. Het lukt ons tot 3 keer toe niet de bal weg te werken uit onze 16 meter. De sterke spits van NEO schiet onhoudbaar binnen, 0 - 1.

Matthijs onder schept een slechte inspeelpas en dribbelt het middenveld in. Hij wordt niet aangevallen en op zo'n 25 meter van het doel besluit hij de bal strak in de kruizing te schieten, 1 -1. Dit is ook de rust stand.

2e helft

Kort na rust neemt een speler van NEO de bal aan, hij raakt de bal met de hand maar er word niet gefloten, hij schiet de bal wel goed binnen 1-2.

Na een aanval komt de bal op de paal en kan Daan daarna goed wegwerken.

Vrije trap NEO word goed op de penaltystip gelegd maar Björn red goed.

Cas maakt een goede actie aan de linkerkant haalt uit maar de doelman brengt redding.

Aanval over links van NEO wordt afgeslagen. Bjorn wil de bal pakken maar deze ligt net buiten het strafschopgebied. Door de druk van NEO maakt hij een fout. Hij raakt de bal kwijt en uit de voorzet kan NEO voor een leeg doel eenvoudig binnen tikken, 1-3. NEO begint het kampioenschap al te vieren als Björn nog even de kwaliteit van het doel  test

Steekbal van NEO door het centrum van de ontbrekende Ommer verdediging, maar Bjorn red goed.

Diepe bal van NEO waardoor er een 2 tegen 1 situatie onstaat hieruit scoord NEO de 1-4.

Net voor tijd maakt Cas nog een prachtige troosttreffer, lopje over de doelman van NEO. Eindstand 2-4.

NEO is kampioen en keert terug naar de 3e Divisie. Gefeliciteerd NEO.

Doordat Berkum gelijk gespeeld heeft tegen Rohda zijn wij niet meer in te halen door Heino of Berkum. Beide clubs degraderen en dat betekent dat wij ons handhaven in de 4e Divisie.😀