Zwaluwen Jeugd Beker O19 poulefase Groep 1 11

Opstelling FC Ommen JO19-1

Verslag
Oranje Nassau 019-1 - FC Ommen 019-1
Datum: 10-09-2022

FC Ommen 019-1 heeft zich de afgelopen week voorbereid op de beslissende bekerwedstrijd tegen Oranje Nassau 019-1. Aan het weertje ligt het niet vandaag, heerlijk temperatuurtje. Tijdens de warming-up en wedstrijdbespreking is te merken dat iedereen erg geconcentreerd is. Nick heeft de boys erop geattendeerd om voor onrust bij de tegenstander te zorgen. “Laat ze maar boos worden op elkaar, zo komen wij aan het voetballen”. Oranje Nassau trapt af. Naar aanleiding van de vorige wedstrijd bleek hoge druk de beste optie, daar begon FC Ommen vandaag weer mee. Sterk begin van Ommen, de eerste helft is erg levendig. Aantal grote kansen bij de kant van Ommen maar deze worden niet goed afgemaakt. De verdediging van Ommen staat niet sterk in de eerste helft waardoor ON 3x 1op1 komt met Senna, de kansen worden slecht benut en het blijft 0-0. Als de goals niet uit vrij spel worden gescoord zal het wel uit een standaard situatie moeten gebeuren. Je raadt het al, cornertjeee. Uit de kluts komt de bal voor de voeten van een van de spelers van ON, de spelers van Ommen kijken toe hoe de bal even later in het netje ligt bij Senna. 1-0, onterecht maar goed. Dat gezeik over dat de bal al lang aan de andere kant in het netje had moeten liggen is niet van toepassing. Gelukkig weet FC Ommen niet veel later de score op gelijk te zetten, de ‘gouden linker’ van Tijn slaat weer toe. Heerlijk afstand schot van 25 meter beland in het zijnet. 1-1. Tijd voor thee. Het doel is duidelijk, we gaan pas op huus an als de 3 punten veilig en wel in de tas zitten. Volle bak 2e helft. Er viel te merken dat Ommen conditioneel veel sterker was dan ON, hier moest van geprofiteerd worden. Volle druk bleef de tactiek, wat zorgde voor onrust bij de defensie van ON. Bal werd vaak blind lang gegeven waardoor Ommen veelal het balbezit had. Na een onnauwkeurige eerste helft verloopt het spel de tweede helft vloeiender. Het baltempo ligt hoog en Ommen weet goed positiespel op de mat te leggen. Dit resulteert in een aantal gevaarlijke aanvallen voor de 11 van Nick. Maar goed, Ommen zou Ommen niet zijn als elke kans werd gescoord… De gelijke stand blijft hierom op het scorebord staan. “Test die keeper maar”, wijze woorden van Nick die bij Tijn wel zijn blijven hangen. Zijn vrije bal van ongeveer 20 meter beland achter de keeper van ON. 1-2. Ommen kiest er vervolgens voor om ander spelsysteem te gaan spelen om zeker van de winst te zijn. ON krijgt laat in de wedstrijd nog een paar ‘gevaarlijke’ kansen, niks speciaals, maarja het blijft tandenbijten als het eindsignaal nadert. Ommen weet 3 belangrijke punten mee te nemen naar huis waardoor het door kan bekeren. Prima zaterdag middag dacht ik zo. Zo smaakt het drankje tijdens de derde helft toch een stukje lekkerder.

Volgende week staat er een oefenwedstrijd tegen Groen Wit ‘62 op het programma. Wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark Westbroek, we hopen jullie daar te zien!