2e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 09

10 september 2022 12:30

G Hallink-Merjenburgh

Verslag FC Ommen MO20-1 vs SVI Zwolle MO20-1

Voor FC Ommen was dit de eerste echte wedstrijd van het nieuwe seizoen. Gemotiveerd stapten wij
de kleedkamer uit om met de drie punten naar huis te gaan.
Ommen had de aftrap.
Met een mooie actie van Amy schoot zij de bal op de keeper.. helaas, maar Brit liep goed mee en
kon de bal in het net schieten. 1-0.
Ilse V geeft een mooie bal richting Brit, hierdoor krijgt Brit een kans om er 2-0 van te maken, maar
dit lukte jammer genoeg niet. De stand is nog steeds 1-0. FC Ommen heeft de gehele 1e helft veel de bal en een paar mooie acties, maar de stand blijft hetzelfde.
SVI komt er niet vaak doorheen, mede door het goede werk van onze verdediging.
Na een lange bal richting de voorhoede van SVI lukt het SVI dan toch om langs onze verdediging te
komen. Met een klein gelukje weet SVI de stand op 1-1 te brengen.
FC Ommen herpakt zicht goed. Na een mooie actie van Ilse V, Brit en Amy weet Ilse V te scoren.
2-1!
Na een mooie bal op Amy weet zij een actie te maken waardoor de 3-1 valt.
Aan de kant van FC Ommen vinden er een aantal wissels plaats. Met twee nieuwe speelsters gaat de
wedstrijd verder.
Farida, Romy en Ilja zijn goed aan het verdedigingen achterin. Ilja maakt tijdens het duel met de
tegenstander zelfs een mooie koprol over het veld.
Ook Laura heeft nog een kans om te scoren, maar de bal belandt helaas op de paal.
Rust
De tweede helft gaat van start, na een aantal tactische besprekingen in de kleedkamer weet FC
Ommen weer door te gaan bij waar zij gebleven waren. Na een hele mooie actie van Alana waarin zij
twee tegenstanders passeert weet zij van ruim buiten de zestien te schieten.. in de kruising! 4-1!
De tegenstander maakt een overtreding, waardoor FC Ommen een vrije trap krijgt net buiten de
zestien. Britt neemt de vrije trap, maar schiet deze helaas net over het doel.
Ilse V geeft de bal voor op Ilse M en Ilse M maakt de stand 5-1!
Iris, onze keeper, weet een paar goede reddingen te verrichten. Waardoor FC Ommen de stand bij
5-1 houdt!
FC Ommen MO20-1 gaat met de eerste 3 punten van het seizoen op weg naar de volgende wedstrijd!
Volgende week mag FC Ommen MO20-1 tegen ZAC Zwolle om 12.00u in Zwolle.