2e klasse C

30 oktober 2021 12:30

A. Koster

Onbekend

Aanhaken of afhaken? Dat was de vraag voorafgaand aan de wedstrijd tussen F.C. Ommen 2 en Oranje Nassau 2. De Almeloërs staan op zes punten uit drie wedstrijden, precies evenveel als de ploeg van trainer Eric Frankfort. Hij tekende voor deze belangrijke ‘6-puntenwedstrijd’ de volgende opstelling uit:

Thijs
Jorian – Arjen – David (.75 Justin) – Wilmer
Tom K – Nick – Yannick
Maarten – Niel (.70 Berjan) – Milan (.80 Jelmar)

Het was een belangrijke pot voor FC Ommen en dat was te merken. Het team begon uiterst geconcentreerd aan het duel en zat er vanaf de eerste minuut vol bovenop. Ommen kwam lekker fel voor de dag en daar had ON het maar wát lastig mee. Zonder dat de Ommenaren meteen een enorm overwicht hadden kwamen ze na tien minuten spelen op voorsprong. Een ingooi werd volgens beproefd recept geworpen, waarna Yannick met een voortreffelijke steekbal Maarten vrij voor de goal zette. Oog in oog met doelman faalde de man in vorm niet: 1-0! Niet veel later werd het zelfs nog mooier, toen een corner uit de kluts voor de voeten van AJ kwam. Hij schoot de bal van dichtbij tegen de touwen. Ommen had verrassend weinig moeite met de Oranjehemden. Toen de uitploeg eindelijk met iets dat op een aanval leek op de helft van Ommen kwam, werd dat met een messcherpe counter direct genadeloos afgestraft. Milan behield en overzicht en bracht Niel in stelling, hij wist met een droge knal met links af te ronden. Met een riante 3-0 werd er gerust.

In de tweede helft wilde Oranje Nassau er echt nog wel wat van maken, maar de efficiëntie van FC Ommen was de opponent te machtig. Na een uur voetbal was er een aanval over links, waarbij Maarten hard voorzette. Zo kon ook Milan zijn verdiende goal maken. Met een 4-0 stand was het pleit definitief beslecht. Ook Maarten kon nog een keer scoren nadat Jelmar hem met een schitterend balletje had bediend. Het slotakkoord was uiteindelijk toch voor de uitploeg, toen na balverlies een middenvelder met een enorme knal in de kruising mocht scoren. Een afgetekende 5-1 overwinning stond na het laatste fluitsignaal op het scorebord en de drie punten zaten in de tas.

FC Ommen 2 meldt zich na drie klinkende overwinningen officieel bovenin en neemt na vier wedstrijden een keurige tweede stek in. Volgende week moet in Zwolle SVI 3 aan de zegekar worden gebonden.