Wedstrijdverslagen - FC Ommen

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Wedstrijdverslagen

Wedstrijdverslagen

FC Ommen de show, Voorwaarts de buit  

Ommen – FC Ommen trof in de derde en afsluitende wedstrijd van bekerpoule 32 Voorwaarts V uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk. Half augustus werd op Westbroek tegen de amateurlandskampioen uit 1966 geoefend en bleven de ploegen steken op 2-2. Als de ploeg van trainer Yves Heskamp verder wil bekeren is zegevieren een eerste voorwaarde. En dan nog is het afwachten wat Daarlerveen doet tegen Kloosterhaar. Wel is het mooi dat je in eigen huis kwalificatie voor de tweede ronde mag afdwingen. De bezoekers uit het dorp met de lange naam duikelden vorig seizoen naar de kelderklasse van het amateurvoetbal, de roemruchte historie ten spijt. ‘Sempre Avanti’ ging achteruit, de spreuk op het shirt ten spijt. De oranjehemden lopen dit seizoen aan het handje van Erik Frankfort, die voor de zomer de reserves van FC Ommen onder zijn hoede had. Niet alleen is Westbroek bekend terrein voor hem, ook de FC-spelers zijn geen onbekenden. De zwarthemden van Heskamp kweekten goodwill bij het thuisfront, na Kloosterhaar volledig te hebben ontmanteld. Dat smaakte absoluut naar meer, maar het is de vraag of de hoop en verlangen kon worden ingewilligd.

Welnu, in voetbal wint niet altijd de betere ploeg. Meestal wel. Op de onstuimige 17e dag van september niet. Het stugge Voorwaarts ging op Westbroek met de kleinst mogelijke zege aan de haal. Nou ja, einde bekeravontuur. Daarlerveen, dat in Kloosterhaar met 6-2 won mag verder bekeren. Veel succes. “We speelden inderdaad niet slecht”, vond ook Heskamp. “Alleen de bezetting voor de goal moet beter.” Als dat inderdaad het geval was geweest, was op zeker een van de vele lekkere flankballetjes van Jesse de Lange wel tot goal gepromoveerd. Om De Lange te benoemen tot ‘man of the match’ voert te ver. Dan had dit bekerpotje gewonnen moeten worden. Feit is wel dat de rechtsback, of nee, wingback een puike wedstrijd op de mat legde. Keer op keer werd ‘de brommer aangetrapt’ en had Thomas Olsman slechts uitzicht op rugnummer 2. “Hij moet toch wel een keer moe wezen”, werd aan de lijn geopperd. Maar nee, De Lange stak het welbekende Duracell-konijntje naar de kroon. Onvermoeibaar. Ontketend. Bevrijd. Omdat defensieve onachtzaamheid pal voor rust leidde tot een achterstand - Kilian Ekkel profiteerde en deed de FC pijn – moest de thuisploeg gedragen door wind op zoek naar gerechtigheid. Ondanks een breed scala aan kansen bleef de 1-1 uit en dat moet Heskamp als voormalig killer toch te denken geven.   

Heskamp begon met: Stefan Kortman, Jesse de Lange, Ramon Schuldink, Frank Merjenburgh, Wesley Haverkort, Milan Pierik, Nick Runhart (45. Floris Mensinga), Jorn Hekman, Sydney Flim (45. Tom Simons), Wesley Mulder (38. Marvin Veerman) en Cas van Marum.

Zaterdag begint FC Ommen de reguliere competitie in Sint Jansklooster tegen VHK. Aanvang 14.30 uur.

 

Ongelukkige nederlaag voor FC Ommen in Heerde

Heerde 1 - FC Ommen 1

Heerde – Het wedstrijdprogramma van klasse 3C stuurde FC Ommen de IJssel over en de Noord-Veluwe op. In de streek van wilde zwijnen, wolven, zandverstuivingen en militair oefenterrein was sportpark Molenbeek in Heerde doel van bestemming en v.v. Heerde de club om mee af te rekenen. Het doel voor Goeree en zijn gevolg in een woord gevangen luidt: revanche! Op Westbroek was de thuisclub bovenl... meer »

  • 25 maart 14:30
28-01-2023

DVC Dedemsvaart 1 - FC Ommen 1

10-12-2022
03-12-2022
26-11-2022
12-11-2022
05-11-2022

FC Ommen 1 - Heerde 1

29-10-2022
17-09-2022

FC Ommen 1 - Voorwaarts V. 1

10-09-2022
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!