Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Overuren in de smidse van H&H!

Overuren in de smidse van H&H!

De trainers H&H (Heskamp en Hogenkamp), na de eerste competitiewedstrijd van FC Ommen uit tegen Avereest, waarschijnlijk tegen elkaar: “we zijn er nog lang niet. Het gelijkspel van 1-1 in deze ouverture voelt als een uitglijder!

’De oefenpotjes, het gewonnen Tempelman toernooi, de bekerzege's verliezen aan glans door deze misstap. We vergeten de tweede goal te maken na de snelle openingstreffer van Damon, daardoor kreeg Avereest met het nodige fysiek weer een voet tussen de FC Ommen deur. Laat de teleurstelling die zichtbaar was bij iedereen, ons voor de rest van het seizoen scherp houden, dan is er toch winst behaald in Balkbrug”.

A.S Zaterdag komt voor de allereerste competitiewedstrijd, op Westbroek, Sc Lutten op bezoek”.

We mogen ze geen enkele illusie geven dat er wat te halen valt.’’

Er zitten nu wat haarscheurtjes in ons smeedwerk!”

Dan maar even weer terug naar de smederij, daar zijn wij voor. Daar komt bij dat het Ommer publiek bekend staat als, eerst zien en dan geloven”. H, “als jij de kolen op het vuur gooit dan zal ik de blaasbalg oppompen en de teil met water klaarzetten om daarin het gesmede FC Ommen af te koelen. Onze  taak is om eenheid te smeden en dat daardoor spelplezier ontstaat. Dan smeden we gelijk de mentaliteit erbij in, dat er voor een tegenstander op Westbroek…niets te halen valt!!! FC Ommen is hier de baas. Het zal onze supportersschare als muziek in de oren klinken”.
rien1.jpg

Zo kon het gebeuren dat er laat in de avond volop activiteiten in de smidse van H&H waren. H tegen H: “ik pak de voorhamer wel, we pakken eerst de keepers aan”. Na enkele slagen op het aambeeld klonk het eensgezind uit de monden van H&H: “ze moeten ervoor zorgen dat ze goed hoor- en zichtbaar zijn. Mark en Stefan laat je horen, zo duidelijk dat wij het bij de Dug-out ook meekrijgen, het straalt rust uit naar onze verdedigers en ontzag naar de tegenpartij. Daarnaast zien we jullie graag in het rode tenue, Willem Lampe heeft volstrekt gelijk dat het power uitstraalt”.

‘’Voor de verdedigers”, zo gingen de smeden met het gedreun verder: geldt  als eerste opdracht als het mogelijk is, een verzorgde opbouw, met ook voor jullie de boodschap, coach elkaar. Echter besef goed in tijden van oorlog gelden er andere wetten, dan kan onze aanvoerder Robin of Frank (M&M) het sein geven van C&A ….. opruiming”!!

 

 

 

Na enkele slagen kwamen de smeden H&H bij het middenrif van FC Ommen.

H&H: “De middenvelders  moeten als een harmonica in elkaar schuiven dan weer naar achteren, dan weer naar voren, schakelen is de boodschap, vuil werk voor elkaar opknappen. Na afloop als het zweet onder de douche is weggespoeld is er tijd om te genieten. De concurrentie is groot, bij het tweede lopen jonge gasten die met veel gif en positieve adrenaline klaar staan. Verzaken kan nooit, het motto voor jullie is “Arbeid Adelt”.

 

H&H wissen met een rode boerenzakdoek het zweet van hun voorhoofd, gooien nog wat kolen op het smidsvuur, die veel van een vulkaan weg had met opborrelende lava. Na een flinke slok water gingen ze met vernieuwde energie over naar de voorhoede.   ‘’Rik -Jan, met jouw ervaring kun je de tegenstander in slaap sussen, om daarna als een duveltje uit een doosje op het juiste moment af te drukken.”

rien2.jpg

Damon, blijf uitgaan van je eigen kracht, de linksback Ramon ondersteunen is een verborgen kwaliteit die nu in je naar boven komt. Breng het Ommer publiek in bekoring met je kwikzilverachtige en onnavolgbare acties maar…. hou daarnaast oog voor je maatjes om je heen”. Met de laatste klap op het oververhitte smeedwerk voor de spitsen geldt: houd altijd de looplijnen van je tegenstander vast”.

Voor de reserves hadden de smeden met twee forse slagen de boodschap:”wees geconcentreerd en verdiep je in je rivaal mocht je invallen zodat je niet wordt verrast! Weet dat de bank bepaalt hoe sterk het geheel is. De ketting knapt op de zwakste schakel!! Maak het ons H&H moeilijk voor de volgende wedstrijd”!

H tegen H: “zijn we klaar, of nemen we de leiders Marco en Rick ook even mee, ze hebben de boel organisatorisch goed voor elkaar. Laten we ervan uitgaan dat wanneer er zich teleurstellingen bij de spelers openbaren, dat ze een vertrouwd en luisterend OOR zijn. De leiders zijn als het goed is de olie in de motor “.

Voor onze grensrechter hadden ze de boodschap: “wees een waardig en correct visitekaartje voor de club”.

Nat bezweet troffen de blikken van H&H elkaar, en eensluidend zeiden ze tegen elkaar: “wij….wij… moeten eerlijk en scherp naar elkaar blijven, dan kan het alsnog een mooi eerste seizoen voor FC Ommen worden.”

Diep in de nacht werd het smeedwerk ‘FC Ommen’ in de teil met ijskoud water ondergedompeld.  Nadat de rookdampen waren opgetrokken werd het smeedwerk zicht en voelbaar!!!

Het was een knap en degelijk stukje smeedwerk na al die overuren in de smidse van H&H

rien4.jpg

!!

 

Cultuur en historie FC Ommen R. Habers.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!