Viggo Reinders (intikker)
Cas Zweers (schot)

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 07

24 september 2022 8:45

Zaterdagochtend 8.45, de vierde wedstrijd van het seizoen. Zijn de mannen en dame van Jaron Volkerink mentaal hersteld van de nederlaag tegen Rohda Raalte vorige week?

Tegenstander van deze week Excelsior ‘31 mag zeker niet onderschat worden volgens coach Wilco Stokvisch. Een overwinning is zeker noodzakelijk voor de 11-1 om zich weer in de top te nestelen van de Hoodklasse.

Tijdens de warming up heeft Ferran het vizier in ieder geval weer scherp

De wedstrijd staat onder professionele begeleiding van Marcel.

In de eerste 15min zit F.C. Ommen er goed bovenop, en zet goed druk op de tegenstander. Maar tot een echte kans komt het nog niet in de eerste minuten.

Vrije trap voor Ferran met een lange bal op Wout die hem in een keer op de pantoffel neemt maar helaas … in de tegenaanval is het dan excelsior ‘31 met de 0-1. Ook de volgende kans is voor de tegenstander en de paal redt F.C. Ommen deze keer (nog), maar Excelsior neemt de overhand aan het einde van het eerste kwart. En vlak voor de time-out ook de 0-2 door onzorgvuldig opbouwen vanuit F.C. Ommen…
Oh de reporter is aan het typen en mist de aansluitingstreffer door Viggo 1-2…come on F.C.

Time out en tijd voor Jaron om om met een tactische wissel het tij te keren.

De F.C. komt goed uit de startblokken met een schot op de paal van Ferran. Door goed druk zetten komt Excelsior er niet uit en prikt Viggo als een ouderwetse Peter van Vossen in de scrimmage de 2-2 binnen. Langzaam aan neemt F.C. Ommen de overhand en Cas scoort met een mooi schot de 3-2…verdient, helaas slaat Excelsior ook direct weer toe vanuit een corner 3-3 en Excelsior ruikt meer…voor de neutrale toeschouwer een uiterst vermakelijke wedstrijd.

Rust..wat zal de tweede helft brengen, welk team is conditioneel en mentaal het sterkst, dan kon wel eens de doorslag geven vandaag.

Er wordt direct druk gezet door de heren onder aanvoering van Tygo en dat resulteert in de 4-3 door Cas. Eindelijk de voorsprong voor de F.C. Zolang Ommen hoog druk blijft zetten komt Excelsior niet in haar spel en komen de kansen voor Ommen.

Excelsior blijft gevaarlijk uit de standaard situaties, na een overtreding van Noëlle, spat de vrije trap uiteen op de paal, het geluk is aan de kant van Sylvan deze wedstrijd.

De spanning neemt ook toe bij de coaches, allebei met de voeten binnen de lijnen, daar volgt nog wel een reprimande voor.

Time out voor het laatste kwart, de duels worden feller. Tijd voor een laatste motivational speech door Stokvisch.

Welke kant valt het kwartje op voor de de 11-1?

Grote kans voor Viggo die per ongeluk tegen zijn gezicht krijgt en schrikt van de plotselinge kans, geen 5-3….nagelbijten voor het publiek…

Kansen over en weer, Sylvan met de redding van de eeuw…het blijft 4-3…hoe lang nog scheids…eindoffensief van excelsior en de onzorgvuldigheid neemt toe bij Ommen.

Toch neemt de F.C. de overhand, paal uit een vrije trap voor Ferran en vervolgens de KANS van de dag. penalty Ommen.Maar ook hier de oudste voetbalwet….laat de penalty over aan iemand anders, neem hem nooit zelf…ook hier PAAL voor Ferran.

Scheids fluitsignaal…come on, dit moet toch echt al de 6de minuut zijn in de verlenging.

Ook nu redt de lat Sylvan en Ommen weer, hartslag 180 voor alles wat Ommen is…fluitsignaal, nee nog niet het veld naast ons.

Corner nog voor Excelsior…Horsman haalt hem weg.

Hoe lang duurt een 4de kwart……en ja! Eindsignaal 4-3 overwinning.

De  zwaar bevochten overwinning voor Ommen wordt gevierd met een Yell!!