Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuws

Nieuws

FC Ommen komt met de schrik vrij in Nijeveen

Gisteren, 23 oktober 19:45  Nijeveen – FC Ommen heeft de eerste driepunter te pakken. Op Westbroek werd CSVC met de kleinst mogelijke zege teruggestuurd naar Coevorden. Het zoet der overwinning smaakt naar meer en op het oog trof het korps van Yves Heskamp hiervoor een ideale tegenstander. De voetbalbond verordonneerde de fusieclub uit de Parel van het Vechtdal naar Nijeveen. In het Drentse dorp dat tegen Meppel aanleunt is niet voetbal, maar korfbal sport nummer een. DOS ’46 is een landelijke topper, die het al eens tot landskampioen schopte, of eigenlijk is tot landskampioen gooide een betere duiding. De dorpsjeugd schijnt liever met een bal te gooien dan er tegenaan te trappen, hoewel de voetbalport zeker wel wordt beoefend in verenigingsverband. De lokale voetbaltrots heet SVN ’69. Kleine club. Wie blind is aan een oog, behept is met een rechtervoet zonder tenen en gespeend is van enig balgevoel komt toch in het tweede elftal terecht. Meer seniorenteams heeft de club met het prachtige witte tenue en de rode sjerp niet. Dan ben je als club met elf seniorenteams op de zaterdag en een omvangrijke jeugdafdeling qua volume veel groter en welhaast verplicht om te winnen op sportcomplex de Tussenboerslanden. Maar iedereen kent het verhaal van de dwerg David die de reus Goliath lik op stuk gaf. En voor wie niet bijbels onderlegd is, denk aan de stripverhalen van Asterix en Obelisk. Twee krijgers uit een piepkleine Gallische nederzetting, welke door de Romeinen maar niet kan worden overwonnen. De toverdrank van de druïde maakt de Galliërs schier onoverwinnelijk. Nu hoeven we niet bang te zijn dat in het clubhuis te Nijeveen een ketel met toverdrank staat te wachten. In de kantine wordt net als elders koel helder bier getapt, zeker niet prestatie verhogend, hooguit wanprestatie verhogend bij overvloedige inname. En welzeker: Ommen heeft een wethouder in dienst afkomstig uit het Drentse korfbalbolwerk, maar die moet maar drie keer slikken en zich een tijdje schuil houden. Geen medelijden met Co Scheele en de dappere dorpsclub. Adel verplicht en alle gekheid even op het welbekende stokje: met een hersenpan vol kolkende ambitie en het vizier gericht op het linkerrijtje van 3D moet er simpelweg gewonnen worden in Nijeveen.meer »


Extra techniek training JO 9 t/m JO 12

22 oktober 20:15  Extra techniek training JO 9 t/m JO 12meer »

67x gelezen

Nieuwsbrief ‘Van De Bestuurstafel’ Okt 2021

19 oktober 10:00  Het laatste nieuws vanuit het bestuur.meer »

135x gelezen

FC Ommen 1 heeft de eerste driepunter binnen

16 oktober 20:45  Op Westbroek maakte een goede bekende zijn rentree. Nico Kats beleefde als coach met OVC ’21 schitterende tijden, promoveerde met de zondagclub en vertrok na twee seizoenen met prijzen (periodetitels, waarvan eentje uiteindelijk leidde tot promotie) naar Rohda Raalte. In het coronaseizoen maakte de in Ommen wonende oefenmeester zijn opwachting in Coevorden en tekende bij CSVC. Vorig seizoen was het al vlot voorbij doordat de voetbalbond al het voetbal er na een paar duels uitgooide. Deze jaargang wil het tot nu toe niet vlotten. Twee nederlagen en een gelijkspelletje verder vindt Kats zijn club terug op de voorlaatste plaats en dat zal de winnaar pur sang bar slecht aanstaan. Over slecht aanstaan gesproken. Wat te denken van de thuisclub. FC Ommen werd door zelfverklaarde kenners ingeschat hoog in het linkerrijtje. Goed, we zijn pas drie duels onderweg en het heeft bepaald niet meegezeten, maar met slechts een puntje op het conto mag gesproken worden over een teleurstellende seizoenstart. De fusieclub kan voetballend absoluut mee in klasse 3D Noord. De elf van Yves Heskamp hebben meestentijds een veldoverwicht, maar weten dit tot nu toe niet in een positieve score tot uiting te brengen. En in het voetbal doen ze nu eenmaal niet aan stijlprijzen en schoonheidspunten. En wat Nico Kats betreft: hem is alles gegund, op twee wedstrijden na. Een van die duels was op Westbroek, een ontmoeting met voor de lokale liefhebber met extra lading, vanwege het arbeidsverleden van Kats. Voor het overige deelnemersveld voorlopig een treffen tussen twee opponenten welke nog niet lekker in het seizoen zitten en allemachtig aan het kwakkelen zijn. De inzet: wie sleurt zichzelf uit de kwakkelperiode en alsjeblieft, laat het niet uitdraaien op een nietszeggend gelijkspelletje. Geen angsthazenvoetbal. Trap an die brommer, schakelen en gas d’r op!meer »


De eenzame fietser

15 oktober 22:45  Zaterdag 9 oktober j.l., een meer dan schitterende nazomerdag. De prikkelende zon deed mij besluiten om de uitwedstrijd tegen Vitesse `63, uit het voor mij volstrekt onbekende Koekange, op de fiets te bezoeken. Zo begint de nieuwe column van Rien Habers. meer »


Uitzendbureau Actief Werkt sponsort bidons en waterzakken

11 oktober 12:00  Actief Werkt heeft FC Ommen mannen 1 en 2 en FC Ommen vrouwen 1 voorzien van 2 kratjes met bidons en een waterzak per team. Ook hebben ze 60 bidons beschikbaar gesteld voor de jeugd . meer »

194x gelezen

Scheidsrechter/grensrechter cursus op 25 oktober

11 oktober 10:30  Op 25 oktober om 19.00 uur a.s. biedt de trainersacademie van FC Ommen een scheidsrechter/grensrechter cursus aan.meer »

83x gelezen

Beltona: Selectie voor eerste wedstrijd FC Ommen O21 bekend

9 oktober 15:00  A.s maandag 11 oktober gaat de Beltona competitie voor spelers 021 weer van start. FC Ommen start thuis om 20 uur tegen De Weide O21-1. meer »

509x gelezen

Actie AH brengt € 1.808,-- op

9 oktober 8:45  De actie voetbalpassie van AH heeft € 1.808,-- opgebracht. Wij willen iedereen bedanken, die hieraan een bijdrage heeft geleverd, door zijn/haar boodschappen bij onze sponsor te doen.meer »

110x gelezen

Cursus techniektraining Cock van Dijk afgerond

9 oktober 8:45  Vrijdag 1 oktober was de laatste avond van de succesvol verlopen cursus techniektraining. Na 4 intensieve avonden van theorie en veel praktijk onder de enthousiaste leiding van Cock van Dijk mochten de deelnemers uit handen van Cock van Dijk hun certificaat in ontvangst nemen.  Alle deelnemers ontzettend bedankt voor jullie tijd en inzet de afgelopen weken. De afgelopen weken tijdens de trainingsavonden zagen we de geleerde oefeningen al terug op de velden. meer »

206x gelezen

Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!