Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Nieuws

Nieuws

FC Ommen komt met de schrik vrij in Nijeveen

23 oktober 19:45  Nijeveen – FC Ommen heeft de eerste driepunter te pakken. Op Westbroek werd CSVC met de kleinst mogelijke zege teruggestuurd naar Coevorden. Het zoet der overwinning smaakt naar meer en op het oog trof het korps van Yves Heskamp hiervoor een ideale tegenstander. De voetbalbond verordonneerde de fusieclub uit de Parel van het Vechtdal naar Nijeveen. In het Drentse dorp dat tegen Meppel aanleunt is niet voetbal, maar korfbal sport nummer een. DOS ’46 is een landelijke topper, die het al eens tot landskampioen schopte, of eigenlijk is tot landskampioen gooide een betere duiding. De dorpsjeugd schijnt liever met een bal te gooien dan er tegenaan te trappen, hoewel de voetbalport zeker wel wordt beoefend in verenigingsverband. De lokale voetbaltrots heet SVN ’69. Kleine club. Wie blind is aan een oog, behept is met een rechtervoet zonder tenen en gespeend is van enig balgevoel komt toch in het tweede elftal terecht. Meer seniorenteams heeft de club met het prachtige witte tenue en de rode sjerp niet. Dan ben je als club met elf seniorenteams op de zaterdag en een omvangrijke jeugdafdeling qua volume veel groter en welhaast verplicht om te winnen op sportcomplex de Tussenboerslanden. Maar iedereen kent het verhaal van de dwerg David die de reus Goliath lik op stuk gaf. En voor wie niet bijbels onderlegd is, denk aan de stripverhalen van Asterix en Obelisk. Twee krijgers uit een piepkleine Gallische nederzetting, welke door de Romeinen maar niet kan worden overwonnen. De toverdrank van de druïde maakt de Galliërs schier onoverwinnelijk. Nu hoeven we niet bang te zijn dat in het clubhuis te Nijeveen een ketel met toverdrank staat te wachten. In de kantine wordt net als elders koel helder bier getapt, zeker niet prestatie verhogend, hooguit wanprestatie verhogend bij overvloedige inname. En welzeker: Ommen heeft een wethouder in dienst afkomstig uit het Drentse korfbalbolwerk, maar die moet maar drie keer slikken en zich een tijdje schuil houden. Geen medelijden met Co Scheele en de dappere dorpsclub. Adel verplicht en alle gekheid even op het welbekende stokje: met een hersenpan vol kolkende ambitie en het vizier gericht op het linkerrijtje van 3D moet er simpelweg gewonnen worden in Nijeveen.meer »


Extra techniek training JO 9 t/m JO 12

22 oktober 20:15  Extra techniek training JO 9 t/m JO 12meer »

75x gelezen

FC Ommen 1 heeft de eerste driepunter binnen

16 oktober 20:45  Op Westbroek maakte een goede bekende zijn rentree. Nico Kats beleefde als coach met OVC ’21 schitterende tijden, promoveerde met de zondagclub en vertrok na twee seizoenen met prijzen (periodetitels, waarvan eentje uiteindelijk leidde tot promotie) naar Rohda Raalte. In het coronaseizoen maakte de in Ommen wonende oefenmeester zijn opwachting in Coevorden en tekende bij CSVC. Vorig seizoen was het al vlot voorbij doordat de voetbalbond al het voetbal er na een paar duels uitgooide. Deze jaargang wil het tot nu toe niet vlotten. Twee nederlagen en een gelijkspelletje verder vindt Kats zijn club terug op de voorlaatste plaats en dat zal de winnaar pur sang bar slecht aanstaan. Over slecht aanstaan gesproken. Wat te denken van de thuisclub. FC Ommen werd door zelfverklaarde kenners ingeschat hoog in het linkerrijtje. Goed, we zijn pas drie duels onderweg en het heeft bepaald niet meegezeten, maar met slechts een puntje op het conto mag gesproken worden over een teleurstellende seizoenstart. De fusieclub kan voetballend absoluut mee in klasse 3D Noord. De elf van Yves Heskamp hebben meestentijds een veldoverwicht, maar weten dit tot nu toe niet in een positieve score tot uiting te brengen. En in het voetbal doen ze nu eenmaal niet aan stijlprijzen en schoonheidspunten. En wat Nico Kats betreft: hem is alles gegund, op twee wedstrijden na. Een van die duels was op Westbroek, een ontmoeting met voor de lokale liefhebber met extra lading, vanwege het arbeidsverleden van Kats. Voor het overige deelnemersveld voorlopig een treffen tussen twee opponenten welke nog niet lekker in het seizoen zitten en allemachtig aan het kwakkelen zijn. De inzet: wie sleurt zichzelf uit de kwakkelperiode en alsjeblieft, laat het niet uitdraaien op een nietszeggend gelijkspelletje. Geen angsthazenvoetbal. Trap an die brommer, schakelen en gas d’r op!meer »


Beltona: Selectie voor eerste wedstrijd FC Ommen O21 bekend

9 oktober 15:00  A.s maandag 11 oktober gaat de Beltona competitie voor spelers 021 weer van start. FC Ommen start thuis om 20 uur tegen De Weide O21-1. meer »

509x gelezen

FC Ommen stelt teleur in openingsduel tegen Avereest

26 september 12:30  Waar FC Ommen een geslaagde bekercampagne achter de rug heeft met drie overwinningen en nul goals tegen, mag bij Avereest gesproken worden over een bekerdebacle. Drie vette mokerslagen (1-7 Dieze West, 8-1 Vroomshoopse Boys en 4-0 HTC) betekenen ongetwijfeld drie enorme deuken in het zelfvertrouwen van de Tricolores. Kan niet anders. De vraag is of dat doorwerkt in de ouverture van de competitie.meer »


FC Ommen wint ook derde en afsluitende bekerduel

17 september 15:30  Ommen – Wie de stand in poule 11 van het bekervoetbal district Oost had bekeken, kon vertellen dat FC Ommen aan een remise tegen sportclub Daarle genoeg had zich te kronen als poulewinnaar. meer »


Alle teams: Foto’s, verslagen en berichten

17 september 10:45  We beginnen weer, dus voor jou en je team ook weer tijd om na te denken of jullie dit jaar weer actiefoto’s van jezelf en je teamgenoten willen zien en wanneer jullie als team een elftalfoto willen maken.meer »

372x gelezen

Vacature: Trainer / Coach FC Ommen JO19-2

16 september 15:45  Voor de jeugdafdeling binnen FC Ommen zijn wij op zoek naar een gedreven en enthousiaste trainer-coach die met passie en kennis de trainingen kan leiden zodat de spelers zich optimaal kunnen ontwikkelen. Tevens hoort de begeleiding en coaching van het JO19-2 team op de zaterdag tot de taak. meer »


De Beltona-competitie begint weer

15 september 12:30  Het komende seizoen is er weer een BELTONA Beloften Competitie (BBC). FC Ommen doet deze keer ook mee. Er doen in totaal 39 teams mee, en FC Ommen is ingedeeld bij JVC Dedemsvaart, vv De Weide (Hoogeveen) en FC Dalfsen.meer »

113x gelezen

Appeltje-eitje voor FC Ommen 1 in Enschede

12 september 21:00  De selectie van FC Ommen knalde oostwaarts over de A35 tot pal voor de grens met onze oosterburen. Op sportpark Zuid-Eschmarke in Enschede wachtte de tweede bekerklus. De 1-0 winst op Voorwaarts V. moest een passend vervolg krijgen tegen E.V.V. Phenix.meer »


Ga naar archief

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!