9752AD
HAREN GN
tel. 050-5344950

Het lentezonnetje brak door en scheen over de strakke, groene mat die klaarlag voor een potje ballen bij v.v. Helpman. Voor mooiweervoetballers de ideale omstandigheden om vandaag eindelijk eens een einde te maken aan het debacle van verliespot op verliespot. De vorige seizoenshelft tegen Helpman hebben we gewonnen (dat voelt toch jaren geleden), dus dit is een zaterdag met perspectief!

Na de nederlaag van vorige week op eigen bodem begonnen we zaterdag om 14.30 uur vol goede moed op de Groningse klei. De eerste helft verliep veelbelovend. Helpman liet ons een paar keer zweten, maar we konden voorzichtig zeggen dat we de wedstrijd (en de dames tegenover ons) onder controle hadden. We creëerden kansen. En wát een kansen. Van die kansen waarvan je achteraf zegt: die hadden er wel in gemogen. Maar ja, dat is achteraf en je weet wat ze daar dan weer over zeggen. Da's mooi wonen. Da's een koe in de konte kiek'n. Dus dat doen we maar niet.

Na 45 minuten en een rustpauze met wat bemoedigende woorden stappen we het veld weer op voor de tweede helft. Het is voor het eerst in weken, zo niet maanden, niet koud om het veld weer op te gaan. Is het te mooi om waar te zijn? Ja dus. Helaas valt ook vandaag de 1-0 kort na rust in ons netje en het lukt niet meer om het tij te keren. Na een knullige handsbal volgt de 2-0 uit een penalty en alsof het nog niet genoeg was blijft ook de 3-0 niet uit. Door een heldhaftige actie weet Dionne een kans op de 4-0 te verhelpen, maar ze moet dit helaas bekopen met een enkelblessure. Voor de scheids een mooi moment om na 89 minuten af te fluiten. We druipen, zonder punten, af. Ook vandaag ging er niets boven Groningen.

Britt en Linda, bedankt voor het meedoen! Volgende week kunnen we een weekje bijkomen, maar we laden ons op voor de wedstrijd op zaterdag 16 maart tegen Putten, om 14.30 uur op Sportpark Westbroek.