Scheidsrechter

G.J.J. Reins

Onbekend

Alle foto's op gruble.smugmug.com

Na het onverdiende verlies tegen HHC was FC Ommen erop gebrand om zijn tweede partij wel in winst om te zetten. Aan kansen creëren lag het niet in Hardenberg, tijd om de mogelijkheden vandaag wel te verzilveren. Met de volgende spelers werd aangetreden tegen De Esch:

Mark
Wesley – Arjen – David – Jorian (.75 Justin)
Julian (.65 Berjan) – Nick – Yannick
Wilmer – Niel (.45 Tom) – Milan (.70 Jelmar)

Dat de Ommenaren er vandaag alles aan wilden doen om het veldoverwicht wél in drie punten om te zetten, bleek wel uit de beginfase. Na een fraaie aanval over de linkerflank werd Niel in stelling gebracht. Zijn kopbal werd nog knap gekeerd door de doelman, maar in de rebound was het Milan die uitermate scherp was. 1-0, en dat na 5 minuten voetballen. Hierna raakte Ommen de grip op de wedstrijd een beetje kwijt, doordat De Esch feller werd in de duels. Het resulteerde bovendien in een gevaarlijke uitbraak, waar Mark met een fraaie redding de voorsprong op het scorebord wist te houden. Een goal van Ommen werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, dus met een 1-0 stand werd de thee opgezocht.

In de tweede helft gooide Het Tweede wat kolen op het vuur en daar had De Esch absoluut geen antwoord op. Na een minuut of zestig was er een knappe aanval waarbij Wilmer een teruggetrokken voorzet gaf op Nick. Met een droge schuiver wist hij beheerst binnen te schieten. De ban was gebroken en FC Ommen was nu echt los. Wilmer kon niet veel later zelf aantekenen voor de 3-0, door korte metten te maken met zijn 1-op-1-syndroom. Ook Berjan mocht na een mooie counter op het scorebord verschijnen met een keurig intikkertje, terwijl Yannick na zijn kansenregen ook zijn scoreboekje mochten openen. Een schitterende 5-0 overwinning was het eindresultaat na een heerlijk middagje voetballen op Westbroek.

Na de eerst twee wedstrijden vinden de Ommenaren zich terug op een zesde stek. Over twee weken speelt FC Ommen 2 zijn derde competitiewedstrijd tegen nummer twee AZSV in Aalten.