10 - 5

SJO FC Dalfsen JO10-1

Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 05

1 oktober 2022 10:00

De spelers van Ommen moesten voorafgaand aan de wedstrijd tegen Dalfsen op de foto voor een mooie plaatjes-spaaractie in samenwerking met supermarkt de Jumbo. Spanning was er niet, want direct ná het maken van de foto wilden de jonge herdershonden even voetballen in de pannakooi, om de tijd tot aan de wedstrijd te overbruggen.
Beide leiders hadden twijfels hierover, want het kruit zou dan worden verschoten.

Niets bleek minder waar tijdens de wedstrijd, Waar FC Ommen al snel op 3-0 voorsprong door drie treffers van Sven. Dalfsen liet het er niet bij zitten en kwa, terug met een doelpunt. De hoop werd gelijk tenietgedaan door Ommen, want Mees maakte er 4-1 van.

Het leek alsof er twee keer werd teruggeschakeld door de jongens, want Dalfsen kwam terug tot 4-3. De jongens kregen door dat er in de hoofdklasse vanaf het begin tot aan het einde van de wedstrijd volgas gegaan moet worden om de winst over de eindstreep te trekken.

Jerr en Pepijn stelden orde op zaken door de 5-3 en 6-3 te maken. Vervolgens gingen de mannen de rust in voor een paar overheerlijke slokken water en feedback van de coaches. Complimenten voor het mooie rustige voetbal, het overspelen en de wil om voor elkaar te werken.

De tweede helft bijna hetzelfde beeld als de 1e. Sven maakte er 7-3 van en wederom kwam Dalfsen terug tot 7-5. De spelers van Ommen vonden dit niet zo leuk en gaven weer gas en brachten de eindstand op 10-5 door nog twee doelpunten van Jerre en een van Sven.

Volgende week staat er een oefenwedstrijd tegen HHC in Hardenberg op het programma. Dan gaan we eens kijken of het mooie voetbal wederom op de mat gelegd kan worden.