Jesper Peul (afstandschot)

7e klasse 30

16 april 2023 10:00

J Hoekman

Afgelopen zondag 16 april was het een drukte van belang op Sportpark Westbroek in Ommen. Normaal zou je bij een thuiswedstrijd van FC Ommen zondag 2 en zondag 3 wel wat supporters verwachten maar niet de aanloop die er nu was. De parkeerplaats was volledig gevuld met auto`s en de kantine was ramvol met mensen. Er was toch enige verwarring bij ondergetekende. Dit was toch al niet de kampioenswedstrijd van het 2e of 3e? Dan zou je zo`n aanloop wel verwachten.

Bij aankomst in de kantine bleek het om een talenten dag te gaan van de jeugd. Voor de meeste spelers van Ommen 2 en 3 kwam deze dag 40 jaar te laat. Maar ja, mooie gelegenheid om te kijken hoe het zal verlopen op het sportpark als het zover is dat zondag 2 en zondag 3 de titel kunnen pakken. De aanloop van supporters zal die dag niet minder zijn.

Dan vraagt iedereen zich natuurlijk af, zitten ze beide nog in de race. Op die vraag kunnen we kort en duidelijk antwoorden, JA!

Beide teams hadden op papier een makkelijke tegenstander, maar zo aan het einde van de competitie komt er ook een zekere druk bij kijken en kunnen er rare dingen gebeuren. Zal men hier goed mee om kunnen gaan? De eerste wedstrijd van zondag 3 begon om 10.00 uur onder de bezielende leiding van scheidsrechter Bennie. Met een volledig nieuwe knie liep hij weer als een dartelend veulen door de wei. Ook de mannen van coach Jos Hoekman waren scherp. Na 15 minuten was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Het scorebord gaf op dat moment al 3-0 aan. Goede loopacties, fijne passes en een enorme drive maakte dat Heino geen schijn van kans had. Met de rust was de stand van 7-0 al bereikt. Er gingen aan de kant al stemmen op dat de uitslag van de eerste wedstrijd in Wijhe kon worden geëvenaard. Beetje overmoedig wellicht maar het zou zo maar eens kunnen.

Ondertussen was de wedstrijd van het 2e ook begonnen tegen Uluspor uit Zwolle. Ook hier werd er scherp aan de wedstrijd begonnen maar resulteerde dat niet in veel doelpunten voor Ommen. Een magere 1-0 na een half uur gaf de krachtsverhouding niet goed weer. Toch was er wel de rust, dat het goed zou komen. Een flink veldoverwicht zou toch uiteindelijk wel in de score tot uitdrukking komen? Of zou het weer zo`n dag worden dat het kwartje net verkeerd zou vallen.

Terug naar het 3e. In de 2e helft had coach Hoekman had een aantal wijzigingen doorgevoerd in het team omdat hij ook wel ziet dat sommige spelers rust nodig hebben. Er zijn al een aantal blessures en je wilt geen onnodig risico lopen. Een verdere samenvatting van de 2e helft is overbodig. Een hele gezapige helft waarin weinig gebeurde. Bij de 10-0 liepen de meeste supporters al richting kantine, en bij de 12-0 floot Bennie voor de laatste keer deze wedstrijd. 10 minuten te vroeg wel te verstaan, maar in goed overleg met de beide aanvoerders. De aanvoerder van Ommen had namelijk nog privé verplichtingen in de middag en moest de Lemelerberg nog beklimmen. Dan is elke minuut rust welkom. De leeftijd speelt dan ook mee. Al met al een zeer verdiende overwinning en voor de vierde keer dit seizoen de 0 gehouden. De grootste beloning van de middag kwam uit Wijhe. Waar Ommen met een eclatante 1-19 had gewonnen werd nu de koploper, Rohda Raalte op 1-1 gehouden door de plaatselijke trots. Hierdoor stijgt Ommen 3 naar de eerste plaats met 1 punt voorsprong. Met nog 4 wedstrijden te gaan en de laatste wedstrijd thuis tegen Rohda een heel mooi slot van de competitie. Met extra dank vandaag aan Wouter en Justin die moeiteloos mee draaiden in het team als gastspelers.

Gezien de wedstrijd iets eerder klaar was, hadden we ruim de tijd om te kijken wat de andere kampioenskandidaat op de zondag zou doen. Bij onze aankomst bleek er een comfortabele 4-1 op het bord te staan. Men had Uluspor in de tweede helft zoek gespeeld en dat tevens in de stand tot uitdrukking gebracht. Geeft toch een hoop rust als je dan aan de kant zit. Voor sommige spelers was het toch wel even wennen dat er zoveel publiek aan de kant stond. Je bent dat ook niet gewend natuurlijk. Zo`n 40!! supporters, deels zeer kritisch, keken gespannen toe hoe de wedstrijd zou eindigen. Voor een van de spelers, ik noem geen namen, werd de spanning teveel. Na een schitterende aanvallende actie van Ommen werd hij na het omspelen van de keeper vrij voor het doel gezet en………………. LEMELEEEEEE. Waarschijnlijk zou dit worden ontkend door de speler zelf, maar gelukkig zijn daar de beelden nogJ. Deze beelden zijn maandagavond te zien tijdens Vandaag Inside bij “Zit ie wel Of zit ie niet….”, of anders op de verschillende sociale media kanalen. Aan het eind van de wedstrijd stond er ook bij Ommen 2 een mooie overwinning op papier. De uitslag van 6-2 maakt dat zowel Ommen 2 als Ommen 3 bovenaan staan in de competitie. Een spannend einde van de competitie voor beide teams van FC Ommen op de zondag.

Nu vraagt iedereen zich natuurlijk af, hoe verliep de generale repetitie op het sportpark met zoveel mensen. Is dat te behappen voor deze club of moet er assistentie worden gevraagd van de politie om alles in goede banen te leiden? Op een paar kleine puntjes na liep alles vlekkeloos. De communicatie vooraf had wat beter gekund maar een goeie generale. Het bestuur van FC Ommen kan het draaiboek voor een kampioenschap uit de kast halen, want we zijn weer een grote stap dichterbij.

Volgende week spelen beide teams een uitwedstrijd en zal er op Sportpark Westbroek weer een serene zondagsrust hangen. Maar hou zondag 21 mei vrij in de agenda want dan kan het wel eens gaan knallen op Sportpark Westbroek.