Stadionplein 25
8025CP
ZWOLLE
tel. 038-4531186

Op zaterdag 26 november moest het derde van FC Ommen zich meten tegen het tweede team van Be Quick. De aanvang van de wedstrijd was om 11:45, de spelers van het derde moesten dus al vroeg hun bed uit voor de wedstrijd die in Zwolle plaats vond.

De vroege aanvangstijd gecombineerd met het feit dat het Nederlands elftal de avond ervoor moest spelen, heeft er misschien tot geleid dat de focus afwezig was bij de spelers van FC Ommen. Na aankomst in Zwolle duurde het namelijk nog een volle vijftien minuten totdat ontdekt werd dat de shirtjes tas niet mee was gekomen. Na een korte discussie werd duidelijk dat de shirtjes tas voorgaande week achter was gebleven in de kantine, wie hem die bewuste zaterdag mee had moeten nemen blijft vooralsnog een mysterie.

Na de gebruikelijke warming-up nam aan de kant van FC Ommen Jorn Leferink zijn positie in goal in terwijl hij het keepersshirt van Be Quick droeg. In de verdediging stond op linksachter Olav Zantingh Het centrale duo bestond uit Jitze Kleinjan en Tommi-Finn Derks. De positie van rechtsachter werd in beslag genomen door Thomas Brakenhoff het middenveld werd toegedeeld aan Jamie Marsman, Justin Meijerink en Razmik Mayilyan op de linkervleugel stond Zana Hisso op de rechtervleugel stond Sven Sportel en eenzaam in de spits stond Thijmen Ruys.
Met de inloopshirtjes nog aan werd de wedstrijd dan toch eindelijk afgetrapt. Door twee domme fouten komt FC Ommen snel 2-0 achter te staan, het werd dus al snel duidelijk dat de spelers van het derde hun concentratie hadden achtergelaten in hun warme bedje. Na deze twee snelle doelpunten vond de wedstrijd toch wel zijn balans. Be Quick had de bal veel, maar had toch moeite met het creëren van goeie kansen. Richting het einde van de eerste helft wist Be Quick de balans toch nog te doorbreken dit kwam in de vorm van een penalty, zo werd de eerste helft met 0-3 afgesloten.

In de rust werden de spelers nog snel herinnerd aan de afspraken die vooraf gemaakt waren. Met de woorden van de trainer echoënd in hun hoofd stelden de spelers van FC Ommen zich weer op om de tweede helft wél tot een goed afloop te laten brengen.

Be Quick had met een overweldigende hoeveelheid balbezit toch moeite met scoren, terwijl FC Ommen zijn best deed om met de zeldzame momenten van balbezit zoveel mogelijk te doen. toch lukte het de tweede helft alleen de club uit Zwolle om te scoren. Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellend 0-4 verlies.

Op zaterdag 3 December speelt FC Ommen 3 zijn volgende wedstrijd. Dit zal tegen Bergentheim 2. FC Ommen 3 speelt hierbij thuis. Kom ons dus zeker langs de zijlijn aanmoedigen!