Assist: Judith Neef

4e klasse 2

11 februari 2023 10:30

S. Havinga

De wekkers rinkelden op tijd vanochtend, want we treden om 10.30 uur aan tegen HHC Hardenberg VR3. Met een selectie van maar liefst achttien vrouw verzamelen we dan ook al vroeg op Sportpark Westbroek om eindelijk weer eens drie punten binnen te slepen. Verstopt op het achterste veld van FC Ommen, maar gelukkig wisten onze supporters ons allemaal te vinden. Gelukkig maar, want er stond een mooie wedstrijd op ze te wachten.

De bespreking vond plaats in de kleedkamer met een portable-whiteboard, een aantal papiertjes en een brakke assistent-trainster. Het was maar goed voor Inge dat Marco kon vlaggen vandaag, want met die kleine oogjes had ze hoogstwaarschijnlijk niet geweldig kunnen vlaggen. De bespreking bestond uit een vijftal A4tjes, waar de tactiek van vandaag op uitgewerkt stond. Volgende blaadje, tijd voor de opstelling.

Weer terug naar de oude, welbekende 4-3-3 methode:
Ayla
Eryn - Isabelle/Serena - Emma
Lisa - Sharon - Anouk
Isa - Judith - Lynn

We hebben gelukkig een scheidsrechter vandaag en trappen dus ook stipt om 10.30 uur af. Wij hebben het eerste balbezit van vandaag en Loïs weet vanaf het eerste moment al dat het goed zit: “Deze hebben we in de pocket”. En gelijk krijgt ze, want na dertien minuten brengt Judith ons op een 1-0 voorsprong, na een assist van Sharon. Emma geeft een geweldige crosspass op Isa, die de goal maar net mist. Sharon heeft nog een goed afstandschot die op de lat eindigt. Kortom, vele kansen, maar het is Lynn die de voorsprong uitbreidt! Een ingooi van Eryn vanaf de middellijn, zorgt ervoor dat Isa weer kan rennen en de bal uiteindelijk goed voorgeeft. De keeper van Hardenberg is kansloos en Lynn tikt de bal achter de lijn. De eerste goal weer van Lynn dit seizoen en het wordt gevierd alsof het de beslissende goal is in de Champions League. De resterende tijd bestaat vooral uit kansen voor FC Ommen, maar de 3-0 valt pas vijf minuten voor dat we de rust ingaan. Het is weer Judith die de aanval afmaakt, na een assist van Isa. Een waar doelpuntenfestijn al deze eerste helft, al hadden er ook zeker meer mogen vallen.

We krijgen één duidelijke boodschap mee in de rust: Geen tegengoals in de eerste minuten van de tweede helft en zorgen dat we die terechte overwinning vandaag pakken. Je raadt het al, we doen alles wat we niet moesten doen. We zijn slechts vijf minuten bezig en we worden teruggedrongen tot verdedigen. Eén van onze verdedigers, ik noem geen namen, maar Tessa, maakt hands in de zestien en de scheids kan niet anders dan een penalty geven. Deze kans wordt benut door de aanvalster van HHC en brengt ons dus vroeg in de tweede helft op 3-1. Ongelukkig, maar nu wij weer. Helaas valt de eerst volgende keer weer de verkeerde kant op. Een voorzet valt precies achter onze verdediging en de 1 op 1 met Ayla wordt gewonnen door de aanvalster van HHC en brengt de stand naar 3-2.

Het brengt de spanning zeker weer terug in de wedstrijd, maar verliezen is zo niet nodig vandaag. De dames uit Ommen blijven gelukkig voetballen en Judith en Isa zetten samen nog even een aanvalletje op. Het is Isa die ons weer wat ademruimte geeft en de 4-2 binnenschiet. Inmiddels worden er wat wissels doorgevoerd, we hebben er immers genoeg vandaag. Elke wissel wordt met vol enthousiasme ontvangen aan de zijlijn vandaag - de sfeer zit er goed in vandaag. Judith drukt haar stempel op de wedstrijd en dribbelt met gemak haar derde goal van vanochtend binnen: 5-2. Tevens ook de eindstand van vandaag.

Een goede dag voor het vrouwenvoetbal vandaag, want ook VR1 weet de winst tegen Herenveen veilig te stellen. Een belangrijke rol voor onze keepster deze wedstrijd, want zij houdt de nul! De komende twee weken even geen voetbal, maar carnaval in Vilsteren. Zaterdag 4 maart vertrekken we naar SVI om daar de competitie te hervatten.