Sportstraat 1 B
7694BA
KLOOSTERHAAR
tel. 0523-241500

Zaterdagmiddag 11 februari, de uitwedstrijd bij Kloosterhaar staat op de agenda. Na een minuut stilte, voorafgaand aan deze wedstrijd, staat 11 man van de vandaag 16-koppige selectie klaar voor de aftrap. Ten opzichte van de voorgaande week wordt er weer in de vertrouwde 4-3-3 opstelling gespeeld, die meermaals de basis was voor geweldig voetbal. De belangrijkste wijziging is die van de keeperspositie welke vandaag wordt ingevuld door Niek Veurink.

De belangen voor beide teams zijn groot en ‘t 9e wil graag de weg naar boven weer inslaan. Na een wat kalme eerste tien minuten zonder enige dreiging lijkt de gedachte te overheersen dat, na de 9-1 thuisoverwinning, de drie punten ook met matig voetbal wel in de tas belanden. De eerste kans is er eentje voor Kloosterhaar en wordt meteen gepromoveerd tot een doelpunt. Kort daaropvolgend is het Hans die met een afstandsschot de keeper weet te passeren en beide ploegen weer naast elkaar zet. De scherpte is nog niet terug en voor een tweede keer komt Ommen op een achterstand. Na een schot, welke in eerste instantie nog wordt gekeerd door gelegenheidskeeper Veurink, is de rebound een koud kunstje en verandert de stand in 2-1. Kort voor rust wordt er echter nog een blik doelpunten los getrokken en weet Matthijs de bal met een fraaie trap in het net te schieten, enkele minuten later is het weer raak als invaller Laurens, Grondman bedient welke de bal op de pantoffel in de lang hoek deponeert. De ruststand wordt besloten op 3-3 als er weer na een lange bal een voorzet volgt en Veurink voor een derde maal wordt gepasseerd.

In de rust wordt er orde op zaken gesteld en vinden er 4 wissels plaats. Dit pakt goed uit. De bal wordt redelijk in de ploeg gehouden en na 15 minuten voetballen in de tweede helft valt de 3-4. Quak weet een rebound binnen te werken. Daarna volgt er een heel aantal kansen waarvan de meeste het net niet weten te vinden. Tegen het einde van de wedstrijd pakt Boezelman dan ook zijn doelpunt mee wanneer hij van rand zestien de bal in de linker bovenhoek laat verdwijnen.

5 Minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist door een uitbraak van FC Ommen waarmee Quak zich, weer op aangeven van Laurens, voor de tweede keer op het scoreformulier laat zetten.

De derde helft liet wat te wensen over. Net als vorige week was het meegebrachte bier weer niet koud. Ondanks de tips die Boezelman vorige week had gegeven.