Hoge Holt 17
7783BH
GRAMSBERGEN
tel. 0524-561792

Deze wedstrijd begon en eindigde in de kantine van S.V. Gramsbergen. Onder het genot van een drankje werd er een tactiek gesmeed voor de wedstrijd. Wat die tactiek was, was iedereen na het eerste fluitsignaal vergeten.

Het zonnetje scheen lekker. Het gras was weer heerlijk groen. Wij konden helaas niet op het voor ons bestemde veld voetballen, aangezien een speler een vorige wedstrijd een blessure had opgelopen. Gezien onze grote veerkracht mocht dit geen probleem zijn.

De warming-up verliep soepel. Alle spieren en pezen werden goed gestrekt. Alle ballen op afstand kwamen goed aan. En de rondo's liet ook zeker niet te wensen over. Alles wees erop dat dit een veelbelovende wedstrijd zou worden. Met het teamfeest in het vooruitzicht zat de sfeer er al vanaf het eerste begin goed in.

Ook ondergetekende begon vol goede moed op de bank. Samen met 'Edje', 'Blikkie' en 'Quak' wisten we vanaf de zijlijn het team toch wel van hoogwaardige coaching te voorzien. Waar de 12e man al wel niet goed voor kan zijn. Maar al snel bleek de wedstrijd zich qua weersverwachting om te slaan na de blik van R. Quak: keiharde onweer. Onze weerman Hansie Blikman kon het direct al aflezen: 'je hoofd en deze wedstrijd staan op onweer'.

Al snel viel namelijk de 1-0 voor Gramsbergen. En ook de 2-0 volgde in rap tempo. En dat door niemand minder dan Roy Oldehinkel (wie kent hem niet?). De verdediging van Ommen wisten deze kogels niet tegen te houden. En al snel bleek dat, waar de verdediging van Gramsbergen niet veel hoefde te doen, onze verdediging het druk zou krijgen. Volgens mij werd er nog een mooi doelpunt gescoord door H. Kleinjan. Maar of dat nu in de eerste of tweede helft was, daar zijn de meningen over verdeeld.

Maar, zoals 'Blikkie' al zei, 'We hoeven deze wedstrijd niet te verliezen.'. En zo gingen we de rust in. Wat er in de kleedkamers besproken is door onder andere 'Harspik' weet niemand. Wat we wel weten is dat scherp geplaatst commentaar altijd te verwachten is uit de hoek van 'Blikkie'.

En zo gingen we vol frisse moed de 2e helft in. De wissels bestonden uit Quak, Edje, JH en Pietertje. Er stond een nieuw team op het veld dat het tij zou moeten keren. Maar niets bleek minder waar. Ook de tegenstander had nieuwe rekruten in het team gezet. Deze nieuwe aanwas wist het tempo dermate hoog te houden, dat wij ook in de tweede helft helaas een aantal doelpunten tegen kregen. Overigens, een benoemenswaardig doelpunt vanuit een volley was toch wel erg mooi geplaatst.

En zo kwam de eindstand van deze wedstrijd op 6-1 te staan. Toch wil ik dit verslag eindigen op een positieve noot.

Want was het niet opnieuw genieten om heerlijk in het zonnetje een voetbalwedstrijd te spelen? Is niet de essentie van het amateurvoetbal het plezier hebben in het voetballen als amateurs?