Kloosterhaar 2

4e klasse 12

18 maart 2023 14:30

L. Zandman

Vandaag staat de wedstrijd tegen Kloosterhaar 2 op de planning; de vorige keer was dit een wedstrijd die spannend was en vlak voor tijd door Ommen tot een 3-4 overwinning werd bekroond.
Lars stuurde de volgende mensen het veld in:
Doel: Sander
Verdediging: Hendry, Jeroen L, Patrick, Danny
Middenveld: Nick, Martijn, Koen D
Aanval: Jelmar, Slik, Otto
Wissels Koen H, Jeroen M, John, Erik

De voorbereiding op deze wedstrijd was rommelig. Zo is het bij velen bekend dat spelers en spullen van het 4e gewild zijn. Het 1e had natuurlijk al 2 van onze mannen nodig om weer het goede pad op getrapt te worden, zoals de opstelling laat zien is dat gelukt want Slik is terug. Hij heeft de kinders van 1 bij de hand gepakt, mee genomen naar de weg omhoog, job done. Dan is daar het 3e die ook vaak komt vissen bij Lars, wel in goed overleg want daar schijnt Wiljan goed in te zijn. Maar vandaag dacht FC Ommen 9; wij willen ook op dat 4e lijken! Wij pakken hun shirts, dan kunnen we alleen maar winnen (helaas niet gelukt). Toen wij erachter waren gekomen dat hun shirts voor ons waren vandaag konden we beginnen met de warming up.
Al snel is het duidelijk dat Ommen vandaag een stuk beter is; het regent kansen op deze mooie voetbalmiddag. Ook wordt het snel duidelijk dat Ommen vandaag behoorlijk moeite heeft om deze te verzilveren. Zo had onze Slik in de eerste 20 minuten meermaals de 1-0 op zijn hoofd of schoen. Later bleek dat hij nog even een schoenen bon had meegepakt bij het 1e en de schoenen nog niet ingeschoten waren. Verder doen Nick, Martijn en Koen ook nog een duit in het gemiste kansen zakje.  Als de 30e minuut aanbreekt komt er weer een schitterende aanval van Ommen. De bal komt bij Otto op de linker kant, hij dribbelt de 16 in, schiet, maar de bal belandt op de paal en komt het veld weer in voor de voeten van Jelmar. Hij laat dit kansje niet liggen en zet eindelijk de stand op 1-0.  Nu lijkt de ban gebroken want in de 36e minuut komt de bal bij Nick die hem voorschiet op de vrijstaande Slik, die hem vervolgens vakkundig achter de keeper kopt. Dit leidt tot grootse vreugde, zelfs zo veel dat Hendry en Nick de goal nog aan het vieren zijn met dansjes en bewegingen en zo niet door hebben dat Kloosterhaar al weer heeft afgetrapt. De aanvaller van Kloosterhaar loopt op met de bal, danst nog even met de 2 mannen mee en glipt er langs om hem vervolgens heel mooi in de verre hoek te krullen; 37e minuut 2-1. Voor rust gebeurt er nog 1 ding; Koen D krijgt de bal, randje 16, loopt op en ziet plots dat hij in de 16 staat! Schieten wordt hem te lastig dus hij gaat voor de schwalbe; een schreeuw een duik en hard gelach want de prima fluitende Meulink trapt hier niet in. RUST
De thee was prima vandaag (alleen weinig roerstaafjes). Een paar wissels: Koen H voor Danny, Jeroen M voor Koen D en Erik voor Otto.
De 2e helft is nog maar net begonnen of er volgt een prachtige combinatie tot aan de 16. Daar belandt de bal bij Slik, hij steekt hem door op Jeroen L die op zijn beurt het leer op kalme wijze achter de doelman van Kloosterhaar schuift. 3-1, dit is wel klaar. Het beeld van de 2e helft blijft hetzelfde; af en toe een kansje voor Kloosterhaar maar het is Ommen die de wedstrijd bepaald. Maar ook de 2e helft gaat Ommen verder met het missen van kansen..
In de 63e minuut komt er een aanval van Kloosterhaar middels een hoge bal. Maar daar staat onze Nick die de bal wel even weg zal koppen! Plots bedenkt hij zich, zijn haar gaat dan natuurlijk in de war. Hij trekt snel zijn kop in, menig schildpad zal daar jaloers op zijn. Doelman Sander is daar niet op berekend, hij ziet de spits de bal oppakken en achter hem in het doel leggen. Daar is de 3-2, gaat dit toch nog spannend worden? Bij Ommen is het vertrouwen op dit moment nog hoog, er zullen toch nog wel 1 of 2 van de vele kansen worden benut? Niets is minder waar, in de 75e minuut is het toch Kloosterhaar die de 3-3 maakt. Helaas heb ik deze niet kunnen zien omdat Lars zijn nichtje van de bank drukte (uit wraak voor de schildpad?). Nu gaat Ommen vol voor de 4-3, er volgen nog een aantal kansen. De grootste is voor Slik, hij kijkt de keeper de verkeerde hoek in maar ziet de inkomende verdediger over het hoofd, het blijft 3-3.
Conclusie; Ommen doet zich zwaar te kort hier, we hadden met 11-3 moeten winnen maar het mocht niet meer baten. De pilsjes smaakten gelukkig wel prima en de gezelligheid was er niet minder om. Volgende week mogen de mannen van Lars het proberen tegen de nummer 3, Hulzense Boys, misschien dat de ballen er dan wel in willen. Mocht u dat willen aanschouwen, de wedstrijd is om half 3 op Sportpark Smidserve (veld 2). Via deze weg bedanken wij nogmaals de prima fluitende scheidsrechter Meulink.