Avereest 2

4e klasse 12

28 januari 2023 14:30

L. Zandman

Op een zonnige zaterdagmiddag stond de tweede wedstrijd van de voorjaarsreeks op het programma
tegen Avereest 2. Na een teleurstellend gelijkspel van vorige week op het knollenveld in Den Ham,
waren de mannen van 4 gebrand om vandaag de drie punten in Ommen te houden.
Desondanks dat we vandaag wat spelers misten, kregen we vandaag hulp van Koen Habers uit het
5e, die wij vanaf deze weg erg bedanken voor de inzet van vanmiddag.
Na het paar keer heen en weer lopen in de warming-up, trad FC Ommen 4 onder leiding van leider
Zandman aan in de volgende formatie:
Soepenberg
Ronde - Legebeke - Zandman - Habers
N. Daman - K. Daman - Deuten
Otten - Feitsma - Makkinga
Koggel, Seine, Schuurman en van der Veen begonnen deze middag op de bank.
In het begin van de wedstrijd was het van beide kanten eerst even aantasten. Her en der was er wat
dreiging voor beide ploegen maar dit leidde niet tot enorme kansen. Rond de 15 e minuut is het
Avereest die er voor het eerst echt dreigend uit komt. De aanvoerder van Avereest liep 1 op 1 op
Soepenberg af en op het moment van uithalen werd hij in de rug gelopen door Legebeke.
Scheidsrechter Meulink wijst naar de stip. De aanvoerder van Avereest gaat zelf achter de bal staan
en faalt niet, 0-1.
Na de benutte penalty gaan de mannen van het 4 e steeds beter voetballen en wordt het ook
dreigender. Rond de 35 minuut krijgt K. Daman de bal op 30 meter van de goal en legt aan voor een
voorzet. De bal belandde bij de tweede paal waar Makkinga attent reageerde om zo de 1-1 hoog in
het doel achter de doelman van Avereest schiet. Nog geen drie minuten later is het Otten die na een
opbouw van achteruit de diepte in wordt gestuurd. Otten speelt zijn mannetje uitstekend uit en legt
de bal strak af op Makkinga die zo aantekende voor zijn tweede van de middag, 2-1. Een fijne
opsteker vlak voor de rust, waar niet veel minuten later scheidsrechter Meulink ook voor fluit.
In de rust werden twee wissels toegepast door leider Zandman. Van der Veen komt erop voor Ronde
en Feitsma wordt vervangen door Koggel.
Het was voor FC Ommen 4 de taak om in de tweede helft de voorsprong uit te breiden en de
wedstrijd definitief in het slot te gooien. Na wat kleine dreigingen weet Ommen het net niet te
vinden en bleef de 3-1 uit. De wedstrijd transformeerde zich steeds meer in een heuse schoppartij
waar scheidsrechter Meulink het druk kreeg met her en der wat opstootjes. Rond de 70 e minuut
kreeg Avereest een corner. Deze werd eerst nog keurig gepakt door Soepenberg, maar doordat de
bal niet goed werd weggewerkt, werd de bal opnieuw ingebracht en nu wel binnen geknikt door de
centrale verdediger van Avereest, 2-2. In het laatste kwartier werd er nog 3 keer gewisseld om iets te
forceren. Schuurman kwam het veld op voor N. Daman, Makkinga werd vervangen door Seine en
Ronde kwam het veld weer op voor Habers. Ondanks dat er frisse mannen in het veld kwamen kreeg
het 4 e 5 minuten voor het einde de deksel op de neus. De linksbuiten kwam door aan de linkerkant
en legde de bal goed voor op de aanvoerder van Avereest, die Soepenberg zo verschalkte, 2-3. Niet
veel later floot Meulink af voor het einde van de wedstrijd.
Opnieuw een teleurstellend resultaat voor de mannen van het 4 e . Volgende week spelen wij om
14:30 uit in Nijverdal tegen de Zweef 3. Eerder dit seizoen maakten de mannen gehakt van de Zweef
met 6-1. Er is dus genoeg vertrouwen dat we volgende week wel weer de 3 punten over de streep
kunnen trekken. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het duel voor volgende week, graag zien wij u