Een topper op het programma in de 4e klasse: Fc. Ommen 4 – Hulzense Boys 4

5 november 2022 14:30

L. Zandman

Op zaterdag 5 november stond er een topper op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 3. Vandaag een volle bank aan Fc Ommen kant.

17 man aanwezig. Keuzes allom voor de leider Zandman. Alleen 2 blessures van Ningbers en Daman junior beide mannen overigens wel gewoon aanwezig.

Aftrap 14.35 de mannen uit Hulzen stonden namelijk op het verkeerde veld. Daardoor de sterke warming-up eigenlijk voor niks was. Op veld 1 kwam Fc. Ommen op achterstand binnen 2 minuten. Wij zeiden onderling al, laten wij maar niet zo beginnen.

De capitein won de toss en Fc. Ommen mocht aftrappen.

Vanaf de aftrap scoorde Rik-Jan te Groot direct de 1-0. Na de 1-0 ging het spel aardig gelijk op, alleen fc. Ommen die meer de bal had en er af en toe gevaarlijk uit kwamen.

Nog binnen het 1e kwartier komt Fc. Ommen op 2-0 Jerooney werd de diepte in gestuurd en kon doorlopen naar de keeper en een hoekje uitzoeken. Helaas de bal recht op de keeper geschoten. De afvallende bal viel goed voor te Groot die de bal heerlijk in de linker bovenhoek deponeerde. De 3-0 kort voor rust een heerlijke aanval over meerdere schijven. Koggel werd gevonden met een lange bal aan de linkerkant en zocht de een/twee met te Groot en Koggel die de bal in de verre hoek legt.

Even over Hulzen die heeft in de 1e helft geen schot gelost op het Ommense doel.

Rust.

Helaas geen thee geregeld door de wissels(boete).

In de rust werd er goed gewisseld en het team werd wat aan gepast. Tip senior, Koggel, Herrie en Daman werden eraf gehaald.

Start 2e helft beide teams gingen weer gelijk op. Hulzen had nu wel meer de bal. Maar echt gevaarlijk konden ze zelf niet worden. Af en toe door een slippertje van Ommense kant konden ze toch voor het doel komen. Verder dan 1 bal in het zijnet en 1 bal in de linkerboven hoek kwamen ze niet. Wel een heerlijke redding overigens van Feitsma.

Fc. Ommen kwam nog wel af en toe in de 16 van de tegenstander. Het was Zandman die van een meter of 10 kiezelhard de bal naast de keeper schiet en de 4-0 maakt.

Net voor het einde van de wedstrijd is het Veertje die de bal van een meter of 5 de bal hoog over het vangnet jaagt. Helaas was het de verslaggever die de bal op haalde, maar daardoor de 5-0 miste van Veertje. ( ik heb van horen zeggen dat het een aardig doelpuntje was)

Komende 2 weken zijn de mannen van Fc. Ommen 4 vrij en wordt er weer gespeeld op 26 november tegen de nummer 1 de Tukkers die alles nog hebben gewonnen.