Schapendijk 37
7574PG
OLDENZAAL
tel. 0541-514348

Zaterdag 14 november ging FC Ommen 2 op bezoek bij Berghuizen 2. Omdat het complex van de tegenstander niet naast de deur ligt was het weer tijd voor een busrit richting Oldenzaal.

Na een aantal wisselvallige weken was het vandaag aan de heren van 2 om de drie punten mee terug te nemen naar Ommen.

FC Ommen begon met de volgende namen: Mark, Niels, Daan, Maurice, Jorian, Wesley, Tom, Leon L, Noah, Wessel en Sem.
Wissels: Wisse, Milan en Julian. (Werden er gedurende de wedstrijd in gewisseld voor Jorian, Daan en Leon).

FC Ommen had afgesproken om fel te starten en gedurende de eerste 10 minuten gebeurde dit ook goed. Onze tegenstander had op een gegeven moment ook door wat wij wilden en probeerde te counteren wanneer wij minder compact stonden. Nadat slecht wegwerken van een voorzet van hun linksbuiten, bleef de bal liggen en vloog deze tegen de touwen 1-0. De club uit Ommen ging direct opzoek naar een antwoord op de vroege achterstand. Na een vlotte spel verplaatsing van rechts naar links schoot Noa de bal in de goal. 1-1. De FC uit het Vechtdal wilde meer en bleven maar druk zetten om tot een goal te komen. De heren uit Oldenzaal kwamen er niet echt aan te pas, Ommen had vooral de bal. Na een counter van Berghuizen 2 werd er uitverdedigd door Daan in het 16 metergebied van Ommen, hij dacht althans dat zijn schouderduw legitiem was en de bal succesvol had weggewerkt. De scheidsrechter dacht hier helaas anders over en gaf een penalty. 2-1. Na dit moment gingen beide teams wat rustiger voetballen met het oog op de rust. Wat gebeurt er met ploegen die niet zo goed kunnen voetballen? Zij spelen op de lange bal.Dit was vlak voor rust ook het geval en door goed timen van hun spits kopte hij de bal over Mark heen. 3-1.

RUST

Ondanks de achterstand begon de tweede helft begon zoals de eerste geëindigd was, FC Ommen had namelijk het betere van het spel. Naast een wisseling in spelers veranderde ook de formatie van FCO 2. Het vertrouwde 5-3-2 werd een 4-3-3 en schakelen naar deze opstelling moest ook direct goed zijn om opzoek te gaan naar de aansluitingstreffer. Dit gebeurde ook. Na een goede voorzet van Noa zat hun keeper mis en kon Julian binnen koppen. 3-2. FC Ommen voelde dat er meer in zat en bleef goed voetballen. Na een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter was het deze keer in voordeel van de heren 2. Penalty. Noa mocht een poging doen om de bal tegen de touwen te schieten en was hierin succesvol. 3-3. FC Ommen wilde blijven strijden voor de winst en ging opzoek na die winnende goal. Het tegendeel werd helaas bewezen. Berghuizen kreeg een vrije trap op een goede plek en deze vloog erin. 4-3. Met slechts een paar minuten op de klok was er te weinig tijd over om nog een gelijkmaker binnen te schieten. Eindstand: 4-3, hiermee bleven de punten in de Oldenzaal en gingen de heren met lege handen terug de bus in.

Zo staat de ploeg van trainer Sander de Boer op magere 8 punten na 8 wedstrijden. Op 19 november wacht Hellendoorn 2, de aftrap op Sportpark Westbroek is om 12.00 uur. Graag tot dan!