7722SE
DALFSEN
tel. 0529-435424

Zaterdag 29 oktober mochten onze jongens aantreden tegen de leeftijdsgenoten uit Dalfsen.
Aan de vorige ontmoeting hebben we geen goede herinneringen aan overgehouden. Dit moest vandaag anders, op tijd verzamelen, shirtjes op volgorde in de tas, uitstekend voorbeeld van een loopactie (Henrike).  De jongens uit Ommen schoten dan ook uit de startblokken. Daley werd de hoek in gestuurd, legt rustig terug op Dex en Dex vindt Pepijn maar helaas geen beloning. Hierna volgde kort op elkaar nog een paar mooie aanvallen en valt het kwartje niet aan de kant van Ommen. Wel werden de meegereisde toeschouwers enthousiast over het vertoonde spel en inzet. Door een counter, afstand schot en toch ook een mooie goal van Dalfsen staat de score in het eerste kwart op 3-0.

Het 2e kwart komen Senn, Joep en Rasmus binnen de lijnen en gaan ook mee met de strijd die er geleverd moest worden om het Dalfsen zo moeilijk mogelijk te maken. De doelpunten vielen nu ook aan de verkeerde kant tot dat Rasmus met een mooie slalom de 5-1 maakte. Dik verdient, na zoveel strijd en kansen voor Ommen. De opbouw vanuit onze keeper in de eerste helft (Noud) naar de verdedigers werd goed verzorgt. Echter trakteerde Dalfsen ons op lesje effectiviteit, iets waar ze een paar kilometer verderop bij PEC een dag eerder ook mee te maken hebben gehad. Inmiddels staat het 6-1, maar echter stuurde Rasmus Daley weg met een prima steekbal. Nu was Daley de winnaar in het 1 tegen 1 duel met de keeper (6-2) Vlak voor rust voorkwam Teun met een uitstekende interceptie wederom een tegendoelpunt. De leidsman uit Dalfsen is goed geïnstrueerd wanneer er verwacht wordt om te fluiten. Voor start wedstrijd, einde 1e kwart, start 2e kwart, en de rust. Dit waren dan ook de 4 enige fluitsignalen. Afijn tijdens het lezen van mijn aantekeningen kwam ik er ook achter dat Dalfsen voor rust 7 keer heeft gescoord maar dit niet verder heb verwerkt in het verslag. Met andere woorden, iedereen maakt fouten. Maar het gaat erom wat je ermee doet. Gebeurt het nog een keer, dan is het een keuze. Neem het parkeren van een Seat of voor het zicht van een camera staan als voorbeeld.

Noud geeft de handschoenen door aan Daley en is direct voetballend belangrijk. Hij komt door op rechts en verrast de keeper 7-3. Pepijn laat ook van zich horen en schiet met een keihard schot de 7-4 tegen de touwen. Even kregen wij het gevoel dat FC Ommen kon doordrukken maar niets was minder waar, Ommen kreeg meer moeite met de organisatie en Dalfsen liep uit naar 11. Dex moest het middenveld versterken en samen met Senn en Daan de linies sluiten. Hierdoor konden we in het 4e kwart terugkomen en tikte Pepijn de 5 en 6 voor Ommen in het goal. Het slot was voor Noud die al dan niet gelukkig de eindstand op het aantekeningen scherm zette. De trainers en toeschouwers waren trots op het team. Vergeleken met de vorige wedstrijd zijn er grote stappen gemaakt en is het ook een echte wedstrijd geworden. Sem en Shaquille stimuleerde de jongens extra door de strafschoppen met links te nemen en er een beloning tegenover te zetten.

Uitgebreid fotoverslag van Jannie is te zien via deze link: Dalfsen - FCO 29okt22 - Google Photos

Aankomende zaterdag komen de leeftijdgenoten uit Twello op bezoek. Jullie zijn dan van harte welkom om FC Ommen naar de overwinning te supporten.