SVI MO20-1

2e klasse (2e fase) 04

29 oktober 2022 11:00

L. van der Tol

Afgelopen zaterdag begonnen wij aan de eerste wedstrijd van onze nieuwe competitie, nadat de vorige competitie (oneerlijk)  is afgesloten met een 4e plek.

Het zonnetje scheen, ondanks oktober, en om 11:00 was dan de aftrap tegen SVI. Een bekende tegenstander die vorige wedstrijd met 5-1 verlies terug naar huis moest.

Nieuwe competitie, nieuwe kansen. Ons doel was daarom ook de 3 punten bij ons thuis te houden.
Ommen had een moeizame start, er was veel chaos en de ballen kwamen niet aan. Dan toch in de 14e krijgt Brit de bal en scoort Ommen naar de 1-0 voorsprong. Inmiddels kwam SVI ook aan het aanvallen toe, de verdediging van Ommen had hier moeite mee maar samen met een paar goede reddingen van Iris bleef Ommen op een voorsprong.

Ilse V heeft een goede kans maar helaas niet raak, Sanne maakt hier gebruik van en met haar eerste balcontact zorgt zij voor een 2-0 voorsprong voor Ommen.

De rust was daar en in de kleedkamer kregen de meiden duidelijk waar de fouten lagen en hoe wij ons moesten herstellen.

Vlak na de aftrap in de 49e minuut scoort SVI dan toch de 2-1. Balen, maar ze zijn er nog niet. Ommen herpakt zich goed en 2 minuten later scoort daar Ilse M de 3-1 voor Ommen. De rest van de tweede helft gaan beide teams redelijk heen en weer maar zonder doelpunten te maken. SVI schiet in de laatste minuut in de 16 maar Iris heeft de bal klem vast. De scheids vond t mooi geweest en wij ook. Met 3-1 gaan wij van t veld af en zijn wij tevreden!

Volgende week hebben de meiden een vrije zaterdag, iets met een afgelaste wedstrijd…

Daarna gaan wij op pad naar Heino, ook een bekende tegenstander, om de punten mee naar huis te nemen.