DETO MO15-1

1e klasse (3e fase) Y

6 juni 2023 19:00

H. Boschman

Op dinsdagavond stond onze laatste competitie wedstrijd op het programma: de inhaalwedstrijd thuis tegen DETO.
We willen het seizoen natuurlijk mooi afsluiten, dus er moest gewonnen worden.
We begonnen dan ook meteen fanatiek aan de wedstrijd. We merkten al snel dat het een pittige wedstrijd ging worden, want overtredingen werden niet geschuwd door DETO.

In de 10e minuut viel de 1-0 door een mooie aanval waarna Leah binnen kon schieten. Kort daarop wist DETO echter de gelijkmaker te scoren door een fraai indraaiende corner. Na die gelijkmaker waren we goed wakker en gingen we zelf ook beter voetballen. In de 15e minuut werd er door DETO een overtreding gemaakt in het strafschopgebied wat een penalty opleverde voor ons. Deze werd door Mila overtuigend binnen geschoten zodat we weer op voorsprong kwamen. Een paar minuten daarna weten we die voorsprong verder uit te bouwen met mooi combinatie voetbal waardoor Leah de 3-1 kan binnen tikken. DETO komt dan nog even terug tot 3-2 doordat we niet helemaal scherp zijn, maar daarop weet Leah voor rust nog de 4-2 binnen te schieten.

Meteen na rust is het bij de eerste aanval meteen weer raak en schiet Leah ook de 5-2 binnen. De westrijd is dan eigenlijk al wel gespeeld, helemaal als Naomi in de 40e minuut snoeihard de 6-2 binnen schiet. De wedstrijd wordt er verder niet leuker op door de vele overtredingen wat voor ergenissen zorgt aan beide kanten. We weten gelukkig de wedstrijd zonder blessures uit te spelen en onze voorsprong uit te bouwen door nog een goed afgemaakte penal van Mila en 2 fraaie doelpunten van Carlijn. Eindstand 9-2!

Mooie afsluiter van een lekker seizoen. Mooie resultaten in de competitie (waaronder een kampioenschap) en 3 toernooi zeges!