04-02-2023 FC Ommen JO8-1 – NEO JO8-1 6-6

Max Wassing (schot)
Mike Veuger (schot)

Hoofdklasse (3e fase) 07

4 februari 2023 8:45

Na de nederlaag van afgelopen week tegen Excelsior 31 was er afgelopen week hard getraind om vandaag tegen NEO uit Borne revanche te halen. U zult zich net als de schrijver ongetwijfeld afvragen waar NEO voor staat: Nomen Est Omen, Latijns voor de Naam is een voorteken. NEO is overigens ook de club waar Wout Weghorst en Mats Wiefferooit begonnen.

Vandaag moesten de mannen het doen zonder Stef, die helaas ziek was. Of dat de mannen van NEO beter wakker waren of dat sommige spelers nog last hadden van een zware training op de vrijdag zeg het maar, maar NEO speelde in het eerste en tweede kwart veel feller. Mike begon in de goal en Raffe was vandaag onze aanvoerder. Bij een uitbal achterin bij NEO werd vanuit een snelle counter naar voren gespeeld en scoorde de NEO de 0-1. Daarna was er wat meer druk van Ommen. Jesse stoomde een aantal keer goed door aan de rechterkant, maar echt gevaarlijk werden we nog niet. Acties van Siem en Joep resulteerden in corners, maar leverden niets op. Bij een andere corner waren de verdedigers mee naar voren gegaan en leveren een 2e counter de 0-2 op. Aanvoerder Raffe pepte zijn team nog een keer aan het begin van het 2e kwart op en gaf ook het goede voorbeeld. Na een mooie actie op het middenveld gaf hij een strakke pass op Mees, die in 2 keer met links binnenschoot: 1-2. Helaas zorgde NEO snel daarna voor de 1-3, de 1-4 en 1-5. De laatste 2 waren mooie afstandsschoten in de bovenhoek.

In het 3e kwart ging Siem keepen en Mike ging verdedigen. Joep was helaas niet fit genoeg om verder te gaan en moedigde zijn team vanaf de zijkant aan. Vanuit achteren werd Mike een aantal keer gevaarlijk met mooie afstandsschoten. Door Max en Mees werden een aantal mooie aanvallen opgezet. Bij een van deze aanvallen wist Raffe de 2-5 te maken en kwam de spanning weer terug. Daarna was het opnieuw Raffe die met een mooie voorzet Mees in staat stelde de 3-5 te maken. Daarna wist NEO met een snelle aanval de 3-6 te maken en leek de wedstrijd verloren te gaan.

Coach Tijmen pepte iedereen nog een keer op om er vol voor te gaan. IJzervreter Jesse stroopte zijn mouwen nog een keer op en samen met Mike en Siem hielden ze alles achterin tegen. Het publiek ging er nog eens een keer goed voor zitten. Bij een uittrap van de keeper wist Max de bal te onderscheppen en met een mooi geplaatst schot zorgde hij voor de 4-6. Daarna zorgde Raffe voor de 5-6 door de bal onder de keeper door te schuiven. In het laatste kwart werd er nog volle bak gespeeld en zorgde Mike met een mooi schot voor de terechte gelijkmaker. Kort daarna floot de scheids af en kon het publiek terugkijken op een prachtige wedstrijd. Mike trakteerde nog op chips na zijn verjaardag van afgelopen week en iedereen ging tevreden naar huis.

Volgende week spelen we de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau en hopelijk dan weer met een fitte selectie.