7241RX
LOCHEM
tel. 0573-252566

Op zaterdag 1 april reisde de spelers van Ommen 3 af naar het verre Lochem. Dit keer met de bus, gesponsord door de club, geregeld door Olav Logtenberg.
Eenmaal op locatie aangekomen was het een natte bedoeling. Het stopte maar niet met regenen en het veld was een modderpoel geworden. Dit weerhield Fc Ommen er niet van om intensief aan de wedstrijd te beginnen. Al snel werd er druk uitgeoefend op het zwak ogende Sp Lochem. De een na de andere kans gingen naast de goal.
Maar Ommen bleef proberen, dit maal via de zeer snelle Zana. Over de linker flank rende hij zijn directe tegenstander er uit en kwam op randje 16. De snelheid van Zana bleek zo hoog dat de centrale verdediger van Lochem geen andere mogelijkheid meer zag om Zana onderuit te halen. Penalty! Thijmen eiste de bal al snel op en nam de verantwoordelijkheid om de penalty te nemen. Maar dankzij een goede redding van de keeper bleef het 0-0.
Tot dat Jaron met een vlammend schot van buiten de 16 de 0-1 maakte. De stuiter in zijn schot zorgde er voor dat de keeper over de bal heen dook. Richting de rust werd Lochem toch sterker en sterker. Dit bleek ook toen in de laatste minuut van de eerste helft Lochem met een fraai afstandsschot de 1-1 maakte.

Rust 1 - 1

Na rust ging het gelijk op. Af en toe een kans voor Lochem en af en toe een mooie aanval van Ommen. Maar Jaron zat goed in de wedstrijd na zijn fraaie 0-1, en was op zoek naar een 2e goal om Ommen weer op voorsprong te zetten. Dit lukte hem ook na een mooie dribbel binnen de 16. 1-2 voor Ommen! De laatste 20 minuten waren 1 richtingsverkeer. Lochem probeerde er alles aan te doen om de 2-2 te maken, maar de compacte defensie en goeie keeper Jorn bleken te sterk. Dit zorgde er voor dat de wedstrijd eindigde in een 1-2 overwinning voor Ommen.
Genoeg reden voor een feestje in de bus terug naar huis. De sfeer in de bus werd gemaakt dankzij de zangkunsten van onder andere Thijmen, Zana en Yasar. Onder het genot van een aantal biertjes en hapjes reden we terug naar Ommen, waar het feestje is voortgezet.