Stef Tip (schot)
... (e.d.)

Hoofdklasse (4e fase) 01

25 maart 2023 8:45

Op deze druilerige zaterdagochtend, waarbij de buienradar ons volledig in de steek liet, stond JO8-1 startklaar voor de eerste wedstrijd van de competitie. Terwijl de ouders in de kantine nog snel een tweede kop koffie haalden, zodat ze grote bui nog even konden ontwijken, stonden de mannen al op het veld warm te lopen. CSV had hetzelfde idee als de ouders en bleef nog rustig droog in de kleedkamers wachten op de start. Warmgedraaid en kleddernat begonnen de mannen aan de wedstrijd. Dat warmlopen helpt, bleek wel meteen na de eerste minuten…..na een mooie assist van Jesse schoot Mees de eerste goal binnen, 1-0, wat een teamwork. Ommen was het merendeel van de wedstrijd op de helft van CSV te vinden met sterk samenspel. Raffe kreeg een kans, maar raakte de paal ipv het doel. Ook die van Joep ging net naast…….Maar dat liet Joep zich geen tweede keer gebeuren en een prachtig schot over de keeper van CSV was daar de 2-0. Joep dacht, voor de kijkers langs de lijn die niet op zaten te letten, doe ik hetzelfde gewoon nog een keer……3-0. Daarna waren er nog een aantal mooie kansen vanuit super samenspel, die er helaas niet in wilden. Het was wel duidelijk na het eerste kwart dat de mannen van Ommen de boventoon voerden in deze wedstrijd.

Na wat coachende woorden van Thijmen weer het veld op. Mees startte meteen met een prachtige kans en de toon was weer gezet. Daarna werd het spannend met Jesse op het middenveld, na een schwalbe greep hij naar z’n been, de toeschouwers dachten allemaal……oh nee, niet weer……Maar deze sterspeler ziet naast voetbal een toekomst in het theater, hij sprong weer op en rende weer door.

Mike wachtte ondertussen maar steeds op de ‘BOEM’ van Thijmen. En eindelijk….hij mocht los, met een langeafstand schot schoot hij de 4-0 binnen. Joep dacht…..voor de niet oplettende kijkers, zorg ik nog een keer voor een herhaling, maar helaas, onderkant lat. Ondertussen was CSV er wel een beetje klaar mee, in een onbewaakt ogenblik pakten ze hun kans, 4-1. Siem was weer wakker en graaide de volgende bal keurig van de grond, na mooi verdedigend werk van Jesse.

Na een prachtige assist van Mees, schoot Raffe de 5-1 binnen. Wederom laat het team van FC Ommen zien dat ze weten wat teamwork is! Mees en Stef hielden de achterlinie goed gesloten, geen bal kwam erlangs. Raffe wou ook zo’n lange afstandsschot proberen, een prachtige krul in de bal of noemen ze dat nu een bal met een draai, net naast. Stef nam een vrije trap, de keeper van CSV zag de bal aankomen deze keer, maar gelukkig in de rebound schiet Raffe de 6-1 binnen. Vlak daarna rook Joep zijn kans om voor de hattrick te gaan…….7-1.

Ondertussen zijn de spelers zelf de tel kwijt en de ervaren toeschouwers ook…..wat is de stand, hoeveel is het nu eigenlijk? Gelukkig is daar de betrouwbare verslaggever die ondertussen stug door typt. Het was wel een klus deze week…..alle goals bijhouden😉 en ondertussen nog knuffels langs de lijn ook, verstrikt raken in de lijn van een hond, maar geen tijd om te vallen……………opletten geblazen!

Na een lange, strakke bal van Mike langs de lijn op Stef, maakte deze toch een prachtige assist op Siem, die alleen nog maar de bal in het goal hoefde te lopen, 8-1. Mike dacht….ik hoor weer een BOEM en dus wederom met een lange afstandsschot 9-1. De keeper van CSV vond het nu wel mooi geweest, na een lange bal van Jesse op Stef, pakte hij toch keurig de bal voor Stef’s voeten weg.

De keeper van Ommen kreeg ook wat werk te doen, de verdedigers waren een beetje in slaap gesukkeld….de bal ronde langs hem; 9-2. Mike dacht weer een BOEM te horen en waagde een poging, zijkant net. Jesse was nog niet helemaal wakker en liet 2 spelers van CSV zo langs hem lopen. De keeper van Ommen, die Jesse wakker wou maken, was iets te ver uit z’n goal gekomen……9-3.

FC Ommen wakkergeschud vloog de bal zo weer naar de helft van CSV. Na wat getiktak kwam Stef los met een mooie assist op Siem, 10-3. Tijdens de rust na het derde kwart riep zelfs de coach van CSV: jullie doen goed je best, maar deze mannen kunnen HEEL GOED voetballen. Een mooi compliment voor de mannen van FC Ommen. Teamwork….makes the dream work!

En in het laatste kwart lieten de mannen dit weer vol verve zien, na een corner van Stef, waarbij hij mooi in dribbelde was het meteen weer raak: 11-3. Joep speelde vervolgens 5 spelers van CVS eruit en scoorde 12-3. Daarna volgende mooi samenspel van Stef en Joep langs de lijn en Mike met een prachtig schot vanaf de lijn en zelfs een kopbal van Joep, prachtige kansen. CSV wilde zelfs FC Ommen wel even helpen met de score, een eigen doelpunt zorgde voor de 13-3. Joep en Siem wilden allebei nog een hattrick halen en deden daarvoor zelfs een panna bij de keeper van CSV maar helaas geen doelpunt. De corner van de tegenstander werd mooi afgewend door de mannen en daarna meteen de bal weer naar de helft van CSV. Jesse dacht ik waag nog een poging, na een tackel en een mooie koprol, vrije trap voor Ommen met helaas geen doelpunt. Maar Siem had nog wel een doel, die hattrick halen en ja hoor, daar was hij dan….de afsluitende goal 14-3!