Na een kleine wandeling vanaf de auto’s richting het clubgebouw gaf leider Schuurhuis aan dat we op zoek moesten naar kleedkamer 4. Kleedkamer 4? Waar zijn überhaupt de kleedkamers? Na een plattegrond geraadpleegd te hebben bleken we weer helemaal terug te moeten naar het begin van het sportpark.

Een vervallen gebouwtje met enkele deuren mocht doorgaan als kleedkamergebouw. Kleedkamer 4 zat vol, dus maar naar kleedkamer 3.

Een muf luchie, een paar planken en enkele haakjes, die zeker aan vervanging toe waren. Ook dit gold voor de drie douchejes. Gelukkig hingen er een paar stickers met goedkeuring om te mogen douchen, geen legionella te vindenin dit oude gebouwtje.

Kleren uit, voetbalkloffie aan en op naar het hoofdveld. Het veld, wat net groene vloerbedekking was, werd heerlijk door de zon overgoten.

Warming up, opstelling doornemen, sprintjes en klaar voor de wedstrijd.

Helaas was Max nog niet 100% hersteld van zijn operatie en ook Mees was niet van de partij. Dus leider Schuurhuis had een makkie vandaag, geen wisselbeleid.

Verdediging: Mike en Jesse

Middenveld: Raffe

Aanval: Joep en Siem

FC Ommen begon sterk aan de wedstrijd.

In de 2e minuut was het meteen al raak. Raffe ontving de bal op “de 16” en haalde uit. De keeper in Kampense dienst kon het schot nog net keren, maar Joep was er vervolgens als de kippen bij om de bal binnen te tikken, 0-1.

In de 5e minuut gaf laatste man Mike een geweldige diagonale pass op Joep, die de bal fantastisch aannam om de bal vervolgens in de verre hoek neer te leggen, 0-2.

In de 8e minuut kon Joep Raffe wegsteken die de bal keurig achter de doelman wist te schieten, 0-3.

In het tweede kwart ging FC Ommen gewoon door waarmee ze gestart waren, scoren.

In de 15e minuut pikte Siem de bal op op het middenveld en kon Mike bereiken, Mike schoot van afstand maar eens op goal. Keeper kansloos, 0-4.

Nog geen minuut later lag de 5e er ook al in. Na een prima corner van Mike schoot een speler van DOS de bal met een prachtige omhaal in zijn eigen doel.

Vlak voor rust kon FC Ommen er zelfs al 0-6 van maken. Deze aanval begon bij keeper Stef die de bal met een afgemeten pass dwars door het midden bij Raffe kreeg. Raffe draaide open speelde Joep aan die al onderweg naar de goal. De 3e goal van Joep was een feit.

In de rust ging het rode keepersshirt om de schouders van Siem.

Het derde kwart vergeten we gauw…

22e minuut 1-6…

In het begin van het vierde kwart viel in de 32e minuut nog de 2-6, maar daarna ging FC Ommen weer los.

In de 33e minuut was Mike de gelukkigste, na een mooie corner van Raffe kon Mike als eerste zijn teen tegen de bal zetten en verdween de bal tegen de touwen, 2-7.

Drie minuten laten was het alweer 2-8. Ditmaal was het onze blonde ‘Tasmanian devil’ Jesse die in het middelpunt van de feestvreugde stond. Hij ontfutselde de bal op het middenveld, maakte een actie naar voren, haalde uit…, GOAL!

Ook Stef pikte zijn doelpuntje nog mee. Een geweldige pas langs de zijlijn van Jesse op Stef was de aanleiding tot de 2-9. Stef nam de bal geweldig mee en schoot de bal langs de keeper in de verre hoek.

Twee minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Mike het telraam vol. Met een mooi afstandsschot zette hij de eindstand op het bord, 2-10.

Na de penals op naar de oude douchejes. Gelukkig, er kwam water uit en nog lekker warm ook, heerlijk!

Na een lekkere traktatie van Stef weer in de auto, op naar Ommen.

Nog drie thuiswedstrijden en een zooitje toernooien.

Volgende week zaterdag (22 april) staat de thuiswedstrijd tegen IJVV JO8-1 op de rol.

Komt allen onze strijders aanmoedigen, aanvang 08:45 uur.