5 - 2

ZAC JO8-1

Hoofdklasse (4e fase) 01

13 mei 2023 8:45

Waar in Rotterdam al weken wordt gewerkt aan een huldigings scenario voor Feyenoord, konden in Ommen ook de wielen van de platte kar gesmeerd worden voor de JO8-1boys van trainers Tijmen en Henk-Jan. De afgelopen weken volgde de ene na de andere overwinning en dus kon bij een overwinning tegen ZAC de kampioensvlag gehesen worden. Vooraf was er wel sprake van gezonde wedstrijdspanning en de wedstrijd werd dan ook bestempeld als de “grote finale”. Raffe at ’s morgens al een banaan extra voor meer energie terwijl Jesse toch wat moeite had om een boterham naar binnen te krijgen. Afgelopen week was er met het schoolvoetbal ook al lekker geoefend voor deze belangrijke wedstrijd.

We begonnen met Max in de goal, Mike en Stef achterin, Mees op het middenveld en Raffe en Siem voorin. Een goed begin is het halve werk en Mees zorgde na een goede actie voor de snelle 1-0 en kreeg de handen op elkaar van het massaal toegestroomde publiek. Zou het dan vandaag echt gaan gebeuren?! ZAC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar gelukkig stonden Stef en Jesse sterk te verdedigen. Na een goeie onderschepping van Joep, haalde hij hard en hoog uit richting de goal. Waar bij sommigen de handen al de lucht in gingen, knalde de bal op de lat en stuiterde het veld weer in. Hierna floot de goed leidende scheids Cor Coenen voor het einde van het eerste kwart. Tijmen en Henk-Jan pepten iedereen nog een keer op om alles te geven.

Het 2e kwart begon met een sterk ZAC en Max kon met een paar mooie reddingen de nul houden. Na een sterke actie en goede voorzet van Raffe van links kon Joep bij de 2e paal de bal intikken (2-0). 5 minuten later was het exact hetzelfde scenario: voorzet van Raffe van links en het intikken van Joep bij de 2e paal (3-0). Hierna was het Raffe zelf, die een tegenstander uitkapte en hard en laag in de korte hoek binnenschoot (4-0). De champagne kon al bijna koud gezet worden. Achterin hielden Mike en Jesse de deur op slot voor de aanvallers van ZAC.

In het 3e kwart ging Siem keepen en verhuisde Max van de goal naar het middenveld. Bij een fout van de keeper van ZAC was Mees scherp genoeg om de bal af te pakken en zijn 2e van de ochtend te maken (5-0). ZAC schoot nog een keer hard op de lat en Siem had een fantastische redding in huis op een schot in de korte hoek. Max zorgde met een goed blok ervoor dat de aanvaller niet kon binnen tikken. Aan de andere kant had kwam Joep op links een paar keer goed door en vond de keeper op zijn pad.

Het laatste kwart van de wedstrijd was voor ZAC. Na een mooie pass van Siem zette hij Mees voor de keeper die helaas op de paal schoot. ZAC zorgde met een mooie aanval over rechts en een laag schot voor de 5-1. Een verkeerde terugspeelbal leverde ZAC een gevaarlijke vrije trap op vlak voor de goal. Er werd een stevige muur gevormd en met gevaar voor eigen leven werd het schot geblokt door Stef en Jesse. Bij een corner van ZAC en een scrimmage voor de goal werd de bal uiteindelijk binnen geschoten door ZAC (5-2). Na het laatste fluitje van Cor was het kampioenschap een feit en werd er feest gevierd ophet veld. Iedereen kreeg een mooie medaille en het publiek werd bedankt. In de kleedkamer ging het feest vrolijk verder met een aantal buikschuivers!

De competitie zit er op, maar het seizoen is zeker nog niet klaar. De JO8-1 doet nog mee aan een aantal mooie toernooien waar de JO8-1 te bewonderen is. Een van deze toernooien is het prachtige NK JO8-1 op 4 juni in Leeuwarden waar de krachten gemeten gaan worden met andere district kampioenen. Er is een bus voor geregeld waar de aanmeldingen voor binnen lopen. Wees er snel bij, want vol is vol! Aanmelden kan bij Harm Jan Tip.