7951AT
STAPHORST
tel. 0522-461961

Opstelling FC Ommen JO19-1

29 april stond de wedstrijd tegen Staphorst op het programma. Vooraf wisten we al dat dit een hele zware wedstrijd ging worden. Dit omdat Staphorst thuis het hele jaar nog ongeslagen is. Verder misten we 4 spelers: Tim Ribberink, Thomas Jolink, Wesley Pierik en Mathijs Schottert. Hierdoor sloten er 4 van de 017 aan en 1 van de 019-2.
We begonnen erg sterk aan de wedstrijd, we wisten dat Staphorst 5-3-2 gingen spelen en erg zouden gaan inzakken. Ook wouden we Staphorst juist veel aan de bal hebben en zij het spel laten maken. Dit omdat Staphorst erg matig aan de bal is en vaak de lange bal wilt spelen. Dit plan pakte erg goed uit, want hierdoor konden zij niet in hun spel komen. Veel 2de ballen werden door ons gewonnen en Staphorst had weinig grip op de wedstrijd. Rond de 25ste minuut maakt Milan Berger een actie en wilt de bal voorgeven, maar de bal komt tegen de hand van nota bene Joah Tuin aan. Hierdoor kregen we een penalty en wist Tijn Timmerman hier wel raad mee. Verder gingen we met 0-1 ook rusten.
We wisten dat Staphorst wat aanvallender ging spelen en dat we er zeker nog niet waren. Staphorst veranderde hun opstelling naar 4-3-3, dit leidde tot wat meer dreiging voorin en meer kansen voor Staphorst. Maar Joost en Pepijn stonden goed te verdedigen, waardoor de bal vaak werd uitverdedigd. Staphorst kreeg wel wat meer kansen en werden steeds gevaarlijker. En dan viel die toch in de laatste minuut aan de kant van Staphorst. Koen maakt een overtreding rond de middellijn en de verdediger schiet de bal in 1x keer in het goal en wordt door niemand aangeraakt. Helaas bleef dit ook de uitslag en moesten we genoegen nemen met een punt.
Dit betekent dat we de aankomende twee wedstrijden moeten winnen om te handhaven in de 4de divisie.