7772LZ
HARDENBERG
tel. 0523-260767

Alweer een uitwedstrijd; twee keer op een rij het is toch niet normaal. Wij gingen vanuit het hoofdkantoor onderweg richting Hardenberg; niet de club die het dichtstbij ligt vanaf Ommen maar de club aan de achterkant Hardenberg 85. Het was weer een avontuur van mij; de weg ernaar toe was 6 keer langer dan het aantal speelminuten dan ik heb gemaakt. Allereerst konden we of binnendoor of buitenom; er werd gekozen voor binnendoor. Een vreemde tussenweg door het midden van het bos waarbij je tegenliggers niet eens kan zien. Daarnaast kwamen we onder andere langs het restaurant van Tom zijn vader en een golfbaan. Omgeving verder was prima en valt niet veel op aan te merken; veel natuur bomen en dergelijke. Toen we aankwamen zagen we een gedateerd complex.
De kleedkamers waren zoals gewoonlijk klein en het andere team besloot naast een warming up van meer dan drie kwartier ook een deel van onze kleedkamer in te pikken. De opstelling werd bekend gemaakt door Wouter, dit was zoals gewoonlijk een 4 -4-2. Tom stond net zoals vorige week op doel; de verdediging bestond uit Frank, Martijn, Wim en Ludo. Het middenveld bestond uit 4 andere spelers en in de punt van de aanval stonden Nick en John. De wedstrijd begon:

In de eerste minuut kwam er uit het niets een doelpunt van Hardenberg dit kwam doordat er een miscommunicatie was in de achterhoede. 1-0 Daarna werd er matig teruggespeeld op Tom maar hij weet de bal weg te werken. In minuut 4 krijgt Nick de bal na een steek pass van Martin; hij maakt kalm af. 1 -1. Hierna kwamen er veel kansen voor Hardenberg, onder andere een lange bal die wordt opgepakt door Tom, een kopbal die er helaas ook ingaat na een corner in de zesde minuut (2-1), een actie in de 9de minuut die wordt onderschept door Tom. Ook schieten ze geregeld een paar meters naast puur om de keeper onder druk te zetten.  Een bal in het zijnet en aan de andere kant probeert John het vanaf een afstand maar ook deze bal was dichter bij de cornervlag dan bij het doel. 19de minuut Hardenberg breekt door komt op Tom af en hij houdt hem in eerste instantie tegen maar was daarna kansloos. 3-1. Hierna pakt hij nogmaals een corner van Hardenberg op; gevaarlijke corners ook de hele tijd. Ook combineren ze, vallen ze aan door middel van afstandschoten en steekpasses echter komen ze er niet doorheen. In minuut 34 pakt Frank de bal op en schiet deze weg voordat hij bij de tegenstander kan komen. FC Ommen komt nog niet echt in het spel voor. 36ste minuut doelpunt voor Hardenberg na een dribbel om Tom en dwars door de verdediging heen. (4-1) John krijgt nog een kopkans na een voorzet van Nick; in de 44ste minuut probeert Nick het zelf maar deze gaat ook net mis. In de 45ste minuut scoort Hardenberg nogmaals ze lopen dwars door de verdediging heen (5-1). RUST.

De thee hier was erg slapjes; niet de lekkerste wat ik ooit heb gehad. Daarnaast was het geserveerd in koffiekopjes en dat in een kleine kleedkamer. Matige ervaring.

In de tweede helft werden er de nodige wissels doorgevoerd; Rob kwam erin voor Frank, Corné kwam erin voor Ludo en Danny kwam erin voor John. Na de eerste 5 minuten van de tweede helft besluit Corné zichzelf te blesseren en wordt alweer gewisseld voor John.
Daarnaast was de tweede helft vrij matig; er gebeurd eigenlijk bijzonder weinig. Beide partijen krijgen weinig kansen; totdat John handbal speelt in de 16 meter waardoor er een penalty wordt gegeven aan Hardenberg. Zelf vond ik dit onterecht omdat hij zichzelf aan het beschermen was. Deze wordt rustig ingeschoten en kan niet worden gestopt door Tom (6-1).
Hierna wordt Hardenberg wat aanvallender en maken in de slotminuten nog de 7-1, 8-1 en 9-1. FC Ommen krijg niet veel kansen meer. Ook het wisselen naar een 4-3-3 systeem zorgde bij FC Ommen voor meer rust maar voorkwam niet dat er meer doelpunten werden gescoord.

De wedstrijd hadden we kunnen winnen maar was helaas niet het geval. Het weer was prima en dat zegt denk ik genoeg.