L. Zandman

Onbekend

Opstelling

Alle foto's op gruble.smugmug.com
Lutten ligt in de gemeente Hardenberg; van collega's vernomen dichtbij Slagharen. Ik kan me nog herinneren dat ik een abonnement had voor attractiepark Slagharen; leuke attracties en ook lekker eten. Het dorp heeft zelf iets meer dan 2000 inwoners daarvan waren er ongeveer 14 naar Ommen toegekomen. De wedstrijd start om 14:30; het eerste speelt ook maar mijn voorkeur gaat uit naar deze wedstrijd.

Lars is terug dus er is gekozen voor een 4-3-3 opstelling.
Tom op doel, verdediging wordt gevormd door Rob, Arne, Wim en Gerlof, het middenveld bestaat uit Otto, Patrick, Martin, de voorhoede Cars, Nick en Danny. Bank: John, Bas en Tang.

De wedstrijd begint met een grote kans voor Patrick in minuut 3. Hij komt recht op de keeper af alleen tikt net te ver voor zich uit. Nick schiet op het doel in minuut 5 maar de bal belandt in het zijnet. Lutten schiet meters naast in de 8ste minuut. Danny komt vrij na een steekpass van Patrick die hard voor de bal heeft gewerkt. Ik citeer Lars: "Misschien moeten we Danny in de verdediging zetten, alle ballen gaan toch naast.". Deze bal ging dus ook meters naast.
Afstandschot van Lutten in de 13de minuut gaat wel op het doel af maar Tom werkt deze naast. Volgende afstandschot Lutten, Tom heeft klem. Nick krijgt de bal van Danny en schiet op doel, hij laat de bal los en komt voor Cars. Het schot wordt geblokt. Kopkans van Lutten in de 17de minuut deze gaat een meter of 1.35 over. Daarna een schot maar ook deze meters naast.
Danny krijgt de bal van Patrick, stoomt op de keeper af maar schiet deze bal over. Wim verdedigt de bal in het strafschopgebied beide spelers komen ten val. De scheidsrechter beslist..... geen penalty.
Afstandschot van Patrick gaat nipt over; daarna schiet Lutten ook van afstand en deze gaat ook over. Patrick dribbelt dwars door de verdediging heen en schiet vol op de keeper. Deze moet even bijkomen maar de bal gaat over het doel heen. Grote kans voor Lutten Tom stopt de bal en daarna schieten ze over. Daarna een goed schot van Lutten in de rechterbovenhoek Tom vist deze eruit. Danny breekt door en schiet de bal op de lat. Afstandschot van Otto een paar meter boven het doel. Ondertussen is de 40ste minuut aangebroken en staat het nog 0-0. Een afstandschot van Lutten brengt daar in de 41ste minuut verandering in. 1-0. Ze breken door in de 45ste minuut maar Tom heeft deze bal klem.

De koffie was lekker, de thee waarschijnlijk ook. Wissels zijn Bas voor Danny, John voor Wim en Frank voor Otto. Martin gaat centraal achterin spelen.

De tweede helft begint met een kans in de 50ste minuut voor een doorgebroken speler van Lutten; de bal gaat voorlangs. Gerlof dribbelt door de verdediging heen maar krijgt de bal niet bij Bas. Uit een hoekschop kopt Frank de bal terug op Patrick neemt deze mee en schiet hem perfect in de linkerbovenhoek. 1-1
Bas neemt de bal mee en speelt deze net niet naar Cars. Bas probeert het hierna zelf maar de keeper heeft hem. De bal wordt naastgeschoten door Gerlof na goed werk van Nick. De tegenstander komt door maar Tom pakt de bal eenvoudig op. Bas raakt geblesseerd in de 72ste minuut; hij had hier eerder al een tik op gekregen. Voordat hij uitvalt raakt hij de paal. Schot over van Lutten in de 75ste minuut. Nummer 5 van Lutten breekt door en schiet in de 80ste minuut raak. 1-2.
Patrick pakt de bal af van de centrale verdediger en schiet hem koeltjes in de hoek. Het gevloek van de keeper zegt genoeg. 2-2.
Een vrije trap na een actie van Nick zorgt voor een spannende situatie. Patrick gaat achter de bal staan en mikt de bal rustig in de opengelaten rechterhoek. Keeper is kansloos. 3-2.

Een fantastische wedstrijd met als man of the match Patrick. Dat kan natuurlijk niet anders na een loepzuivere hattrick.