75'

6e klasse 47

19 februari 2022 14:30

L. Zandman

Vandaag was de dag van de wedstrijd tegen de hekkensluiter Avereest. Om half 3 kwamen de spelers het veld op; het vers gemaaide hoofdveld. We mochten hier alweer op spelen, Hendry was er dit keer wel en had naast de kleding ook 3 man publiek meegenomen. De opstelling bestond uit 11 spelers, bijzonderheden waren Nico op doel en Henry Meulink aan de fluit. Daarnaast dank voor al onze versterkingen die vandaag op waren komen dagen.

Ommen begon al een stuk sterker dan Avereest en het kwaliteitsverschil was duidelijk te merken. Zij hadden 4 punten uit 11 wedstrijden behaald en wij 6 punten uit 9 wedstrijden. We begonnen al iets eerder dan half 3 en in de eerste minuut schiet Mark op de keeper. Hierna komt er steeks meer druk vanuit Ommen waarna er in de tweede minuut nog een keer op doel wordt geschoten door Danny. Wordt het weer zo'n dag voor Danny, laten we hopen van niet.
Na een paar minuten laat Danny zijn klasse zien; hij legt de bal af op Tyron die hem erin schiet. 1-0 voor Ommen. Daarna denkt hij het nogmaals te proberen vanaf een afstand, maar deze bal gaat een flink stuk over/naast.  Patrick is er ook weer een keer bij en legt na een goede actie de bal op Danny af. Danny schiet hem in twee keer erin, de eerste bal met links (Volgens Danny best goed ingeschoten met links) op de keeper en de tweede bal net in de rechterhoek. Na 10 minuten staat Ommen dus al op rozen na een goal en een assist van Danny.

Patrick probeert het hierna met een afstandsschot in de 19de minuut, deze gaat net naast. De kopbal van Patrick gaat daarna in de handen van de keeper van Avereerst. Patrick besluit de volgende bal af te geven aan Daniël en deze schiet hem netjes in de rechterhoek.  3-0 voor Ommen na 24 minuten spelen.
Na een combinatie van Avereest besluit Nico om net zoals John bij de training van afgelopen donderdag de benen niet goed dicht te houden. De spits van Avereest schiet door de benen van Nico hem zo het doel in waardoor de aansluitingstreffer is gemaakt. 3-1
Daniël schiet van afstand en de bal gaat net mis, daarna nogmaals, maar brengt de keeper redding. Maar driekeer is scheepsrecht, na een pass van Leon schiet hij de bal in het doel. 4-1.

Thee was weer niet aanwezig dus goed. Na een korte rust gaan we verder.

Na de rust komt Hendry erin voor Danny en worden daarnaast onder andere Wim, Rob en John gebracht. Hendry had zijn vizier nog niet op scherp staan dus speelt de bal bij een 1 op 1 kans rustig naar de keeper terug. Daarna mist hij voor open doel; het aanwezige publiek kan het spel van Hendry ook nog niet bekoren. Er wordt zelfs na 5 minuten spelen in de tweede helft om een wissel gevraagd.
Dat valt ook te merken aan het spel van John; in minuut 50 pleegt hij een moordaanslag op een van de verdedigers van Avereest. Hij kon doorspelen, dus een kaart was niet nodig.
Hendry na het commentaar van het publiek heeft zijn vizier weer op scherp staan; na een goede bal van Daniël kan hij de kans eigenlijk ook niet missen en tikt hem erin. 5-1
Hierna schiet hij helaas wel weer op de doelman, Patrick daarentegen na een pass van Daniël schiet met een bekeken stiftje de bal over Avereest heen. Ik quote "Wat een kutmiddag": Keeper Avereest na de 6-1. Hendry probeert het hierna met een kopbal deze eindigt in de handen van de keeper.
Ook Wouter probeert het met een afstandsschot, maar wordt daarbij uitgelachen door de keeper. Nico heeft hierna net zoals Tom aan het begin van het seizoen een kleine poedel wat ervoor zorgt dat Avereest nog een doelpunt krijgt. 6-2.
Avereest begint moe te worden; althans hun rechtsback was na 8 minuten al moe en werd toen al gewisseld. Tyron maakt in de laatste paar minuten nog een doelpunt en geeft de bal af aan Hendry waardoor de score snel wordt opgeschroefd naar 8-2.

Twee doelpunten voor Hendry, een doelpunt en een assist voor Danny. Fijn om dat te zien. Man van de wedstrijd gaat naar mijn ogen wel uit naar Daniël vanwege de twee goals en twee assisten na continue dreiging. Mocht ik toch wat niet goed hebben gezien geef dat vooral aan; dan zal ik dat aanpassen. Daarnaast had Corné een foutloze wedstrijd; hij heeft beloofd dit volgende week ook te doen wanneer we vrij zijn.