2e klasse 12

25 september 2021 10:30

Y.C. Herbrink

Sportpark Gerner

Afgelopen zaterdag speelden de meiden van FC Ommen de eerste competitiewedstrijd tegen de buren uit Dalfsen. In de beker hadden we dit team ook getroffen en toen eindigde de wedstrijd in een nipte 2-1 nederlaag. We misten vandaag twee belangrijke speelsters in onze achterhoede maar na wat gepuzzel begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Geen enorme bespreking vooraf maar duidelijk afgesproken dat we er vanaf het eerste fluitsignaal vol tegenaan zouden gaan. Wat volgde was een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwamen we na goed doorzetten in de zestien op 1-0 voor. Dalfsen zette nog een tandje bij en ook zij maakten een doelpunt.
Tijdens de rust waren we het er met z'n allen over eens dat er goed gespeeld werd met de juiste inzet. Afgesproken dat we dit de tweede helft probeerden vast te houden.

De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste behalve dat de wedstrijd voor ons 10 minuten te lang duurde. Het werd 2-1 voor Dalfsen en in een alles of niets poging van onze kant kregen we er via de counter nog 1 tegen.

Eindstand 3-1 voor Dalfsen maar geen enkele reden om ontevreden te zijn. Compliment naar de meiden voor de getoonde inzet en spelopvatting.

Aanstaande zaterdag spelen we onze eerste thuiswedstrijd in de competitie. Ditmaal  tegen de buren uit Den Ham.