FC Ommen 10-3 speelt goed en krijgt te weinig tegen HHC 10-3

HHC Hardenberg JO10-3

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 16

11 september 2021 8:45

Onbekend

Bij een aangename temperatuur om te spelen, stond vanochtend de wedstrijd tegen het zwart-oranje Hardenbergse team 10-3 op het programma. Na een week van intensief trainen onder de bezielende leiding van Arno “Louis” Kamphuis mochten de toppers van FC Ommen 10-3 weer de rubberweide in. Deze keer zonder wissels want Jurre vierde zijn verjaardag en Albin had last van een blessure.

Vorige week werd er goed begonnen en deze week werd afgesproken om dit te herhalen en iets langer vol te houden. Met de uitvoering was niets mis. Vanaf het begin werd er goed rondgespeeld vanuit achteruit. Met Harm op doel als slot op de verdediging en een goed samenwerkende Flin, Fleur en Fay. De triple F verdediging stond weer als een huis. Het duurde dan ook enige tijd voordat de score werd geopend. Na goed doorgaan, kon Iris uiteindelijk de 1-0 maken. Een goed begin. Niet veel later zag HHC kans om gelijk te maken. Zonder wissels bleven de heren en dames goed voetballen. In het tweede kwart van de wedstrijd kreeg Flin de bal voor zijn voeten en wist hij tussen alle benen door het net te vinden, 2-1 en even later zat er nog meer in het vat. Vanuit een afgeslagen aanval kreeg Jeroen de bal. Hij aarzelde niet om vervolgens de doelnetten te testen. Er bleek net geen gat in te zitten, maar de 3-1 was een feit en het rustsignaal klonk.

In de rust afgesproken om zo door te gaan en te proberen om de bal iets langer in bezit te houden. Na rust golfde het spel op en neer. HHC had verse krachten ingebracht en dit was te merken. Het werd wat onrustig en langzaam kregen de gasten meer kansen. Het duurde niet lang voordat de 3-2 viel. Later kwamen daar de 3-3 en de 4-3 bij. In het laatste kwart was de energie wat weg. Logisch zonder wissels. Harm raakte de lat nog en HHC schoot er nog twee binnen.

Al met al het merendeel van de wedstrijd prima gespeeld. Hopelijk gaan de punten volgende week mee in de tas naar Ommen.