GRAMSBERGEN
tel. 0524-561792

Gramsbergen vrouwen 2 – FC Ommen vrouwen 2
Uitslag:0-5

Op zaterdagochtend 2 oktober is het weer zover. De dames van FC Ommen vrouwen 2 trekken er op uit voor de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Dit keer moeten de dames het opnemen tegen de vrouwen van Gramsbergen 2. Een overwinning is zeer wenselijk; zeker na het verlies van vorige week.

Na een goede warming up klinkt om 12:30 het startsein van de wedstrijd.

De eerste 20 minuten verlopen rommelig aan de kant van Ommen. Gramsbergen lijkt de overhand te hebben. Door fouten aan de kant van Ommen krijgt Gramsbergen een grote kans. Gelukkig is onze keeper wel scherp en weet zij het schot uit haar goal te houden. Gramsbergen blijft kansen krijgen omdat Ommen slordig blijft in balbezit. Na 20 minuten komt het spel meer in evenwicht. Door zuiniger te zijn op de bal en deze bij vlagen rond te laten gaan laten we zien dat we zeker niet onderdoen voor Gramsbergen. De eerste kansjes ontstaan ook voor Ommen.  Een vrije-trap genomen door Judith levert een mooie kans op maar helaas wordt deze onderschept door de keeper van de tegenstander.  Een goede actie van Melissa eindigt bij Marit, ze schiet net iets te hoog, Op de lat. Vlak voor rust nog 1 lange bal naar voren, de keeper van de tegenstander komt uit haar goal. Raakt de bal maar precies bij Marit in de voeten. Marit profiteert hiervan en schiet de bal keurig over de keeper heen in de goal. Het is 0-1 voor FC Ommen vrouwen 2! Helaas komt de keeper van de Gramsbergen verkeerd terecht en moet zij opgehaald worden door een ambulance. Dit is reden voor de scheidsrechter om voor de rust te fluiten.

Op het moment van schrijven is gelukkig al bekend dat het meevalt en de keeper van Gramsbergen snel weer op doel denkt te kunnen staan. Fijn!

In de rust wordt aangestipt door onze trainers dat we zuiniger moeten zijn in balbezit en meer vertrouwen mogen uitstralen; wij willen de bal hebben en Gramsbergen moet achter ons aan. Iets later dan verwacht en met een nieuwe keeper in de goal van de tegenstander begint dan toch ook de 2e helft.

De aftrap volgt en vrijwel meteen wordt een goede loopactie en voorzet van Lynn afgemaakt door Gerike. De gehele tweede helft heeft Ommen de overhand en laat Gramsbergen achter de bal aanlopen. Judith schiet vanaf de middellijn en maakt een prachtige goal, de 0-3 voor Ommen is binnen. In de tussentijd worden nog enkele wissels doorgevoerd aan de kant van Ommen. Sanne komt erin voor Marit. En Emma maakt plaats voor Lois. Tussendoor scoort Ommen nog twee keer. Lynn schiet de bal na een goede solo in de rechterhoek, de 0-4! Een paar minuten voordat het eindsignaal klinkt weet Judith het net nog een keer te vinden en maakt de 0-5 voor FC Ommen.

De eerste drie punten zitten in de zak. Op naar volgende week!