tel. 0548-681402

MVV ’69 VR1 – FC Ommen VR2

Ruststand: 2-1

Eindstand: 3-4

Het begin van de zaterdag verliep wat stroef. Judith had nachtdienst gehad en zou rechtstreeks gaan. Even vergeten dat ze én corveedienst had én moest rijden, maar dat werd door de staf wel opgelost. Daarnaast was onze aanvoerdster Amy ziek en kon niet mee afreizen naar het knollenveld in Marle. Eenmaal tijdens de warming-up viel de zojuist gekozen 2e aanvoerdster Sharon ook uit i.v.m. een knie blessure. Dus zo gezegd, het begin verliep ietwat stroef, maar gelukkig hadden we genoeg wissels om toch fit aan de wedstrijd te kunnen starten.

MVV was één van de tot nog toe ongeslagen koplopers. We hadden al eens eerder tegen hen gespeeld en ook van toen wisten we dat ons een best pittige pot stond te wachten. In de bespreking was tactisch besproken dat we daarom de eerste 20 minuten goed hoog druk zouden zetten. En met succes, want we beginnen steengoed!

FC Ommen bouwt goed op. Al in de eerste 5 minuten zijn we een aantal keer gevaarlijk. Na een voorzet van Martine tikt Judith de bal net naast het doel. Een 1-2’tje met Judith zorgt ervoor dat Lotte tot schieten komt. Deze belandt helaas in het zijnet. Gerike vangt de bal op, speelt Judith in de voeten en die haalt keihard uit, maar raakt de lat. In de 17e minuut is het dan eindelijk toch raak, GOAL!! 0-1 voor FC Ommen. Martine speelt 3 man en de keeper uit en schiet de bal in de goal.

Ja hoor, hier gaan we weer. Wéér een thuisfluiter. Sander vlagt voor buitenspel, maar de scheidsrechter wil er niet aan geloven. Hij keurt het doelpunt van MVV goed en daarmee verliezen wij de voorsprong en staat het na 25 minuten weer gelijk: 1-1.

FC Ommen probeert er voetballend uit te komen, maar dat lukt minder goed dan de eerste 10 minuten van de wedstrijd. Judith verweert in de 36e minuut een voorzet, waar een corner uit komt. De bal valt een beetje ongelukkig tussen onze verdediging. In de drukte is het een speelster van MVV die de bal uiteindelijk voor de voeten krijgt. Zo komen we op 2-1 achterstand.

Vlak voor rust heeft Sanne nog een hele goede redding. Hard schot die ze klem vast heeft. Ruststand: 2-1.

De rust liep ook niet helemaal gesmeerd. Lynn is weer terug vanuit Portugal en zakt gelijk door de wc-bril heen. Welkom terug Lynn! Laten we het erop houden dat de kleedkamers bij MVV historisch zijn. Maar goed, weer verder met de wedstrijd.

We beginnen ook weer sterk aan de tweede helft, met in de 52e minuut een voorzet van Martine op Judith. Judith neemt met de borst aan, maar komt helaas niet tot een schot. In de 56e minuut een fantastische aanval van FC Ommen. Gerike stoomt op en na een tweetal 1-2’tjes met Martine en Judith krijgt ze de bal weer mee en tikt ze hem prima langs de keepster in de hoek. We staan weer gelijk, 2-2!

FC Ommen heeft het voetballend weer onder controle. Er wordt goed met elkaar getikt en iedereen knokt voor elkaar. Er komen ook een paar kansen, Marit en Judith beiden met een afstandsschot die er helaas niet in gaan.

Het is een spannende wedstrijd en het gaat lange tijd gelijk op. Het zonnetje begint zelfs te schijnen. Soe-Tjoe krijgt het er blijkbaar warm van: na een korte kledingwissel midden op het veld kan ze er weer tegenaan.

HOPPA! Goeie vrije trap van achteruit in de 75e minuut. De keepster van MVV laat de bal los en Martine zit er goed bij en ramt de bal in de goal. Nog geen minuut later ligt de bal na een geweldige aanval van FC Ommen alweer in het netje! Carin met een assist op Martine, die de keepster uitspeelt.

Nu zouden wij FC Ommen VR2 niet zijn als we het in de laatste minuten niet spannend laten worden. In de 86e minuut belandt een geweldig, maar redelijk onbedoeld schot van een speelster van MVV in de kruising. Ze schrok er zelf van. Zo wordt het in de laatste minuten toch weer billenknijpen. Een gelijkspel zou onterecht en zonde zijn.

FC Ommen heeft nog een mooie aanval waaruit Lynn net naast schiet, maar ook MVV krijgt vlak voor het eind nog een corner. Carin kopt de bal en Judith werkt hem verder weg. Hoppaaa!! De 3 punten gaan mee naar huis!! Fantastisch gevoetbald!