3849BL
HIERDEN
tel. 0341-451639

Huizenmarkt in Hierden ook overspannen.

Wat ie wilde zeggen weten we niet. Hebben ze een huis op het oog? Zijn ze Ommen zat? Is zijn zoon gescout door een grote club uit het midden van het land? Weet Marieke het überhaupt? We kwamen er tijdens de wedstrijd niet achter, simpelweg omdat hij strategisch positie koos aan de overkant van het veld. Feit is: We hebben half Hierden doorkruist op zoek naar het sportpark. Waar de navigatie ons de snelste weg wees besloot Raymond een “side seeing through Hierden” te organiseren. Waarom is ons tot dit moment nog volledig onduidelijk.

Desalniettemin kwamen we toch aan. In het geboortedorp van een van de beste keepers uit de geschiedenis van Fc Zwolle. Een keeper die na zijn afscheid van Fc Zwolle langs oa. Clubs als AZ en ajax ging en zelfs de Uefa Cup met Feyenoord wist te winnen! Dit waren niet zijn grootste prestaties, nee de grootste prestatie is dat deze voormalig keeper ook een van Neerlands knapste schaatsters wist te klemmen. We hebben het natuurlijk over Henk Timmer die met zijn legendarische duikkunsten Marianne Timmer tot grote hoogte wist te stuwen! Immers, 3 maal Olympisch goud!

Goed, Hierden dus, daar moest Jo8-1 aantreden. Dan denk je na 50 minuten rijden dat je het langste deel wel gehad hebt, staat je nog een wandelvierdaagse te wachten welke binnen 15 minuten afgerond moest worden. Een flink stuk Pieterpadmoest er worden afgelegd om de selectie van Fc Ommen naar het biljartlaken te brengen waar ze het balletje mochten laten rond gaan en Fc Hierden jo8-1 mochten proberen over de spreekwoordelijke knie te leggen.

Het was ons niet opgevallen bij binnenkomst van Hierden maar er moet ergens een bord hebben gestaan met “Aardappels te koop!” deze waren vrijdagochtend van het veld gerooid waar Fc Ommen jo8-1 moest voetballen. In de categorie knollenvelden was dit er een die met stip op plek 1 zou binnenkomen. Bevroren, hobbelig en aan de kleine kant. Het deerde de heertjes van Fc Ommen weinig.

Onder luid gebrul (later bleek dit van de bezoekers uit Amsterdam Zuid oost te komen die met 2 volle bussen “leiders” aanwezig waren) kwam halverwege de warming up Rasmus het veld op rennen. Rasmus moest proefzwemmen en vertelde het heuglijke nieuws dat hij volgende week mag afzwemmen. Gezien het tijdstip had Arjan de taak om de trip van Ommen naar Hierden sneller te doen dan Max zijn kwalificatieronde in Q3. Gelukkig flitsen ze nooit op zaterdag dus kwam dit allemaal goed en was Rasmus keurig op tijd.

De wedstrijd startte met een dominant Fc Ommen. Er werd flink naar voren gevoetbald en de keeper van Hierden werd met grote regelmaat getest door oa. Pepijn, Dex en Noud die, na een geweldige knal onderkant lat ook nog een voet van de keeper zag voorkomen dat ie mocht juichen. Noud begon wel in de basis maar mistte de eerste 2 minuten van de wedstrijd omdat hij een vliegtuig in de lucht opmerkte, dit moest even gedeeld worden met de rest van het team. Laten we voor de nek van Noud hopen dat Lelystad Airport niet doorgaat.

De eerste 10 minuten bleef de brilstand op het scorebord. Daarna vond Pepijn het voldoende. Een van de schaarse aanvallen van Hierden werd vakkundig onklaar gemaakt door keeper Joep die de bal bij Teun in de voeten schoof, met een lange bal werd Pepijn de diepte ingestuurd, Pepijn kon vanaf de middenlijn 1 op 1 op de keeper van Hierden af, hield het overzicht en schoot de bal van behoorlijke afstand in de verre hoek. Keurige goal, ban gebroken.

Hierden kwam nog steeds niet onder de druk van Fc Ommen uit en kreeg al snel de 0-2 om de oren. Een werkelijk prachtige splijtende pass van Teun op Pepijn werd wederom afgemaakt. Tijdens de rust werden er wat rollen gewisseld. Joep ging het veld in, Pepijn werd keeper. Hierden begon de tweede helft iets meer te drukken en creëerde spaarzame kansjes die met enig fortuin en goed keeperswerk het doel mistten.

Fc Ommen had het derde kwart de zaakjes goed op orde. Teun liep achterin als een heerser rond, coachend en ballen afpakken als Virgil van Dijk. Naast Teun de voetballende verdediger Joep die met zijn rust aan de bal en overzicht weinig balverlies leed. Op het middenveld Dex, waarbij je een ding zeker weet: balverlies komt in zijn woordenboek niet voor. Naast Dex loopt de kleine Nigel de Jong op alle ballen, elke tegenstander die het middenveld oversteekt krijgt 3 keer met hem te maken: Senn. Voorin de man met het hardste schot Noud, krijgt hij een bal goed voor zijn voeten ( en ziet hij geen vliegtuig) dan doet menig keeper een blokje om. Met de pasjes vanuit het middenveld werd keer op keer de aalvlugge dribbelaar Rasmus weg gestoken, dit resulteerde in de laatste tien minuten in een prachtige goal. Een actie van Rasmus bracht hem 1 op 1 met de keeper, meteen schieten was geen optie, even de bal onder de voet terughalen, ruimte creëren en bam! Goal! 0-3 wedstrijd op slot.

Vlak voor tijd nam Dex de intrap vanaf de zijkant, met een bekeken schuiver zette Dex de 0-4 op het scorebord. Omdat Pepijn het koud had en medelijden met de tegenstander besloot hij zijn Clean sheet premie te laten vliegen en liet er nog eentje door voor Hierden. Eindstand: 1-4.

De penals werden door Fc Ommen vervolgens koelbloediger genomen zodat ook deze overwinning mee kon in de tas naar Ommen! Al met al een mooie afsluiting van het eerste half jaar van het toekomstig sterrenensemble van Fc Ommen! Volgende week mogen de mannetjes het in de zaal proberen, als we op de bravoure en de praatjes mogen afgaan dan zullen ze in de zaal elke tegenstander alle hoeken laten zien, zoals Raymond ons alle hoeken van Hierden liet zien.

Tevens starten we als Fc Ommen jo8-1 een crowdfunding, details volgen nog. Doel is bekend: Een onopgemerkte flitser langs de kant van de A-28 door een niet nader te benoemen leider/chauffeur zorgt waarschijnlijk voor een kleine financiële domper op deze zaterdag.