Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 1 015

7683PE
DEN HAM OV
tel. 0546-671666

Opstelling FC Ommen 4

Zaterdag 11 september 2021. Na een gelijkspel tegen Hellendoorn was vandaag Den Ham 4 de tegenstander. Den Ham ging in de eerste wedstrijd met 6-2 onderuit tegen DES, maar dat lag volgens hun trainer volledig aan een onterechte rode kaart. Dus we moesten ze zeker niet onderschatten.

Na lang wikken en wegen door de trainer begonnen we de wedstrijd in de volgende opstelling (v.l.n.r.)

De wedstrijd:

De wedstrijd begon goed, maar al snel raakte onze keeper Dylan geblesseerd aan zijn hamstring. Zijn schoonmoeder had hem nog gewaarschuwd, wat de blessure nog extra zuur maakt. Een hele zure blessure en een flinke aderlating voor het team.

Er moest dus op stel en sprong een nieuwe doelverdediger aangewezen worden. Vrijwel iedereen bood  gelijk aan om de handschoenen aan te trekken, maar na een korte drinkpauze besloot ons tactisch meesterbrein om Matthijs op doel te plaatsen. Veel spelers waren teleurgesteld dat zij de handschoenen van Dylan niet aan mochten, maar iedereen stond achter de keus van de trainer. Hij heeft namelijk alles mee waar een goede doelman aan moet voldoen. Gelukkig was er een keepershirt over, waardoor Matthijs is een brandschoon tenue plaats kon nemen onder de lat.

Vlak na de keeperswissel was het raak voor FC Ommen. Na 9 minuten nam captain Rick Horsman de openingstreffer voor zijn rekening. De verdediging van Den Ham was machteloos en Horsman zelf was genadeloos.

Ondertussen werd er ijs gehaald voor de hamstring van Dylan om een zo'n spoedig mogelijk herstel te bewerkstelligen. Echter aangekomen in de kantine van Den Ham bleek dat de vorige persoon die ijs heeft opgehaald het niet heeft teruggebracht. Daardoor werd er geïmproviseerd met een koelelement en een mooie theedoek van de HEMA.  Als de persoon die het ijs heeft meegenomen dit verslag toevallig leest, zou je dan het ijs weer terug willen brengen aan de lieve kantinejuffrouw van Den Ham?

FC Ommen domineerde de wedstrijd en kreeg veel kansen. De lat had het zwaar te verduren door een kanonskogel uit de schoen van Rick Nieuwenhuis. Daarnaast was de keeper van Den Ham in bloedvorm, waardoor hij alle schoten op doel uit het net hield.

Niet alleen de keeper van Den Ham zat er lekker in, maar ook onze stand-in goalie Matthijs keepte de sterren van de hemel. Als Den Ham er af en toe uitkwam tikte hij, zonder enige moeite, met zowel zijn linker als zijn rechterbeen alle schoten naar de zijkant.

Na een stevig duel moest spelverdeler Ruben Biemans het veld verlaten door een enkelblessure. Het tweede smetje van de wedstrijd. Mark Veneberg kwam koud het veld in en moest zonder een degelijke warming-up gelijk presteren.

FC Ommen domineerde de wedstrijd, maar helaas ging het 10 minuten voor rust toch nog mis. Den Ham scoorde door een mooie combinatie voor het doel de gelijkmaker. Hierbij moet benadrukt worden dat de keeper kansloos was.

Met een 1-1 stand gingen we de rust in. We waren beter, maar we maakten het onszelf moeilijk door het niet af te maken. Daarom werden er in de rust een paar dooddoeners de kleedkamer in gegooid om ervoor te zorgen dat iedereen weer de neus dezelfde kant op kreeg. Daarnaast werd er wat geschoven in de opstelling wat voor verbijstering bij Den Ham moest gaan zorgen.

De tactische wijzigingen in de rust wierp op het veld gelijk zijn vruchten af. FC Ommen kreeg kans na kans, maar helaas bleef een doelpunt uit. Het leek een kwestie van tijd voordat we op voorsprong kwamen, maar hij wou er maar niet in.

Iemand die er wel in wilde was Kay Woesthuis. Hij nam plaats in het hart van de verdediging, wat er voor moest zorgen dat Den Ham in ieder geval niet meer ging scoren.

Het wisselbeleid van Den Ham stond op een laag pitje. De wissels waren compleet oververmoeid doordat zij keer op keer naar de overkant van het veld moesten lopen. Dit kwam omdat zij verdwaalde ballen moesten ophalen die het ietwat druistige Den Ham zelf over de vangnetten kegelde. Het schijnt dat de wissels van Den Ham dit hadden afgesproken met de veldspelers om af en toe een zware Van Nelle te kunnen roken, maar dit konden wij niet hard maken.

De gehele tweede helft domineerde FC Ommen de wedstrijd. De verdediging stond goed en het was enkel een kwestie van afmaken. Zoals eerder vermeld speelde Den Ham wat druistig en dat resulteerde in een aantal vrije trappen voor Ommen. Hierbij kon het vuur worden geopend op de keeper van Den Ham. Na een aantal pogingen was het vlak voor tijd de beurt aan Marc Aalvink. Hij legde de bal neer, verschoof hem nog heel iets om het publiek gek te maken, nam een aanloop en schoot hem vervolgens met zijn fluwelen linkerbeen over de keeper: 1-2.

Het publiek ging compleet los en binnen het team heerste een gevoel van opluchting. Loon naar werken. Den Ham trapte af en niet veel later besloot de scheidsrechter de spannende pot af te fluiten. Wat een ontlading door die late goal en hierdoor blijft de droom op eremetaal in de beker nog in leven.

Volgende week komt DES 3 op bezoek in Ommen. Als wij die winnen zijn we door in de beker, we hebben het dus in eigen hand. We zien jullie graag zaterdag om 14:30 aan de lijn staan voor deze allesbeslissende titanenstrijd.

Over de scheidsrechter:

Complimenten aan de scheidsrechter. Hij had het spel volledig onder controle en liet niets aan het toeval over. Na de wedstrijd ging de leiding nog op zoek naar de beste man, maar helaas was dit tevergeefs. Scheidsrechter, mocht u dit verslag ook lezen dan kunt u contact opnemen met Bas. We zoeken nog een goede scheids voor onze thuiswedstrijden. We hebben gehoord dat u van gehaktballen houdt, dat kunnen wij regelen.